Foto: LETA
Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis ar nīderlandiešu pilotu Etjēnu Baksu svētdien Igaunijā Kivioli trasē izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta motokrosā ar blakusvāģiem sezonas septītajā posmā.

Par šī etapa uzvarētāju kļuva sezonas kopvērtējuma līdera Marvina Vanlušena no Beļģijas ekipāža, kas pirmajā braucienā bija otrā, bet otrajā guva uzvaru. Tikmēr otro vietu posmā guva nīderlandietis Kūns Hermanss, kam sekoja Bakss ar Stupeli.

Apvienotā Latvijas un Nīderlandes ekipāža abos braucienos izcīnīja trešo vietu.

Vēl 11.vietu šajā posmā ieguva latviešu kantētājs Lauris Daiders ar igauņu pilotu Kertu Variku, bet 14.pozīciju ieņēma kantētājs Artūrs Linters ar stūrmani Margo Sonu no Igaunijas.

Visbeidzot 21.pozīcijā ierindojās Didža Gorbenko pilotētā ekipāža ar igauņu kantētāju Tanelu Koivu.

Jau vēstīts, ka Stupelis ar Baksu sestdien guva uzvaru šī posma kvalifikācijā.

Jau ziņots, ka iepriekšējā pasaules čempionāta posmā pirms nedēļas Cēsīs Bakss un Stupelis ieņēma otro vietu.

Jau ziņots, ka sezonas trešajā posmā latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks lauza muguras skriemeli un arī ribas, kā dēļ viņam priekšā garš rehabilitācijas process. Viņa pilots Valentēns Žiro no Francijas sezonas turpinājumā startē kopā ar savu tautieti Džoniju Badēru.

Pāris kritienus šosezon piedzīvojuši arī Stupelis ar Baksu, tomēr, demonstrējot lielu apņēmību, viņi nav izlaiduši nevienu pasaules čempionāta posmu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ar 320 punktiem ir Vanlušens. Otrais ar 281 punktu ir Hermanss, bet trešo vietu ieņem Bakss un Stupelis, kuriem ir 214 punkti.

Vēl sestie ar 170 punktiem ir Variks un Daiders.

Iepriekšējā sezonā Mucenieks duetā ar Žiro kļuva par vicečempioniem, kamēr sestajā vietā meistarsacīkstes noslēdza latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis. Par pasaules čempioniem blakusvāģiem kļuva nīderlandieša Etjēna Baksa un francūža Nikolā Musē ekipāža.

Pēc sezonas šķīrās Latvijas ekipāžas ceļi, trīskārtējam pasaules čempionam Stupelim atkal pievienojoties Baksa ekipāžai.

Stupelis divas reizes titulu izcīnījis ar leģendāro nīderlandieti Danielu Vilemsenu (2003. un 2004.gadā), bet 2015.gadā viņš triumfēja Baksa ekipāžas sastāvā. Tāpat viņš piecas reizes kļuvis par vicečempionu, divreiz to paveicot ar leģendāro latvieti Kristeru Serģi, bet trīs reizes ar Baksu.

Šosezon divi no 12 posmiem notiks Latvijā, bez šī posma Cēsīs desmitajam etapam jūlijā notiekot Stelpē. Sākotnēji kalendārā bija 13 posmi, bet septembra vidū Vācijā paredzētais etaps tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!