Foto: AP/Scanpix/LETA

Spāņu braucējs Horhe Lorenso no "Ducati" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases "MotoGP" sezonas septītajā posmā - Katalonas "Grand Prix".

Līdz ar to Lorenso tika pie otrās uzvaras pēc kārtas, jo pirms divām nedēļām Itālijā viņš guva savu pirmo panākumu šogad.

Trīskārtējais "MotoGP" klases čempions Lorenso sestdien guva uzvaru kvalifikācijā, bet svētdienas sacīkstes finišā viņš par nepilnām piecām sekundēm apsteidza "Repsol Honda" braucēju Marku Markesu no Spānijas, kurš ir pašreizējais pasaules čempions.

Zīmīgi, ka Lorenso nākamsezon kļūs par Markesa komandas biedru, jo viņš nolēmis pamest "Ducati" vienību.

Savukārt trešo vietu svētdien izcīnīja leģendārais itālis Valentīno Rosi no "Movistar Yamaha".

"Izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas ir neticami. Dažreiz viss spēj mainīties tik ātri," pēc svētdienas sacensībām atzina Lorenso.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem pirmajā vietā ar 115 punktiem atrodas Markess, kuram ar 88 punktiem seko Rosi, bet trešais ar 77 punktiem ir spāņu braucējs Maveriks Vinjaless no "Movistar Yamaha".

Tikmēr Lorenso ar 66 punktiem kopējā ieskaitē ir septītais.

Šogad kopumā iecerēti 19 etapi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā. Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā debitēs posms Taizemē, kur sacensības norisināsies oktobra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!