Trešdien, 13. jūnijā, naktī no kāda pagalma Jūrmalā zagļi aizdzinuši 2010. gada izlaiduma "Lexus RX 450h" apvidus automobili. Tāpat kā citos gadījumos, kad auto nozagt izdodas nepilnas minūtes laikā, arī šoreiz zagļi izmantoja apstākli, ka automobilis ir aprīkots ar bezkontakta atslēgas sistēmu.

Kā redzams video, pagalmā, kurā atrodas nolūkotais "Lexus", ienāk divi vīrieši. Viens no viņiem, visticamāk, ar bezkontakta atslēgas signāla uztvērēju un pastiprinātāju pieiet pie ēkas sienas, savukārt otrs – ar signāla pārtvērēju, kas imitē auto īpašnieka atslēgu, jau vaktē pie automobiļa durvīm.

Zagļiem process noritēja visai gludi, signāls tika uztverts un pastiprināts momentāni. Kā redzams video, zaglis automobili iedarbina, noslāpē un atkal iedarbina vairākas reizes, acīmredzot nav radis pie hibrīda tehnoloģijām – iedarbinot "Lexus" hibrīdu, tam panelī parādās tikai uzraksts "Ready" (gatavs – tulk.), bet nekādas iekšdedzes dzinēja skaņas nav, jo kustību sāk ar elektromotoru un benzīna dzinējs pieslēdzas tikai jau paātrinājuma laikā. Šī tad nu bija vienīgā zagļu aizķeršanās visā šajā procesā, kas tik un tā neaizņēma pat minūti.

Kad zaglis pie stūres saprata, ka auto ir vieksmīgi iedarbināts, viņa līdzdalībnieks iesēdās pasažiera sēdeklī, un abi aizbrauca.

Konkrētais 2010. gada izlaiduma baltais "Lexus RX 450h" bija ar Zviedrijas valsts reģistrācijas numurzīmi "MJN391".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!