Foto: Publicitātes foto

Lielbritānijas autobūves kompānija "Jaguar Land Rover" daļu ražošanas pārcels uz Slovākiju, teikts pirmdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Kompānija norāda, ka pārvietos automašīnu "Land Rover Discovery" ražošanu 2019. gada sākumā, iespējams samazinot grupas nodarbināto pagaidu darbinieku skaitu Lielbritānijā.

"Lēmums pārvietot "Land Rover Discovery" ražošanu uz Slovākiju un iespējams kompānijas nodarbināto cilvēku skaitu kritums Lielbritānijā ir nepatīkams, taču tā ir daļa no mūsu ilgtermiņa ražošanas stratēģijas, mums pārveidojot mūsu globālo biznesu," skaidro "Jaguar Land Rover".

Vienlaikus gan uzņēmums pavēstīja, ka plāno ievērojamas investīcijas un tehnoloģiju modernizēšanu Solihalas rūpnīcā centrālajā Anglijā un atjaunot Heilvudas ražotni valsts ziemeļos.

Kā ziņots, "Jaguar Land Rover" pieder Indijas lielākajai autobūves kompānijai "Tata Motors", kas Lielbritānijas autoražotājus "Jaguar" un "Land Rover" par 2,3 miljardiem ASV dolāru 2008. gada jūnijā iegādājās no ASV autobūveskoncerna "Ford Motor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!