Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Norvēģijā ieņēma 12. vietu pasaules čempionāta (PČ) sezonas piektajā posmā, bet viņa brālis Artis Eiropas čempionāta ("Euro RX") ieskaitē "Super 1600" klasē izcīnīja 4. vietu, saglabājot vadību meistarsacīkšu kopvērtējumā.

Jau ziņots, ka pēc sestdien aizvadītajiem diviem pirmajiem kvalifikācijas braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē STARD vienības pilots Baumanis bija 16. vietā, tiekot pie 56 punktiem. Pirmajā kvalifikācijas kārtā latvietis bija 12. vietā, kamēr otrajā ierindojās vien 20. pozīcijā.

Savukārt krietni labāk viņam veicās svētdien, jo trešajā kvalifikācijas braucienā Baumanis ieņēma devīto vietu, bet noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā viņš bija septītais, kas summā ar 128 punktiem ļāva ieņemt 12. vietu, kā pēdējam tiekot pie iespējas startēt pusfinālā.

Pirms pēdējās kvalifikācijas Baumanis bija 13. vietā, tomēr beigās spēja tikt starp pusfinālistiem.

Savā pusfināla braucienā Baumanis palika pēdējais - sestais, no trešās pozīcijas, kas dotu vietu finālā, atpaliekot par teju trīs sekundēm. Kopvērtējumā latvietis šajā etapā tika klasificēts 12. pozīcijā.

Labākais kvalifikācijā bija iepriekšējās sezonas čempions, zviedrs Johans Kristofersons, kurš bija ātrākais visās četrās kārtās, tiekot pie maksimāli iespējamajiem 200 punktiem.

Kristofesrons aizvadīja perfektu sacīksti, jo pēc tam uzvarēja arī savā pusfinālā, kā arī palika nepārspēts finālā.

Tikmēr otrais finālā bija zviedrs Matīass Ēkstrems, bet trešo vietu ieņēma norvēģis Peters Solbergs.

Pēc sezonas piektā posma kopvērtējumā pirmajā vietā ar 135 punktiem ir Kristofersons, kuram ar 104 punktiem seko slavenais francūzis Sebastjans Lēbs, kurš svētdien palika septītajā vietā. Pie 102 punktiem ticis Solbergs, par punktu apsteidzot norvēģi Andreasu Bakerūdu. Tikmēr Baumanis ar 41 punktu saglabājis devīto vietu.

Sezonas pirmajos trijos posmos Baumanis ikreiz sasniedza pusfinālu, taču pirms nedēļas slavenajā Silverstounā viņš pirmo reizi sacensības noslēdza jau pēc kvalifikācijas, taču tagad atkal tika starp 12 labākajiem.

Šī posma ietvaros tika aizvadītas sacensības arī Eiropas čempionāta "Super1600" klasē, kur finālu sasniedza Jāņa brālis Artis Baumanis, beigās paliekot ceturtais.

Pēc četriem kvalifikācijas braucieniem sestdien viņš bija sestais, bet svētdien aizvadītajā pusfinālā viņš savā braucienā ieņēma trešo vietu, tiekot starp sešiem finālistiem. Savukārt finālā uzvarēja soms Jesse Kalio, kamēr Baumanis viņam zaudēja nepilnas divas sekundes un bija ceturtais.

Jau ziņots, ka pirmajā kvalifikācijas braucienā A.Baumanis bija ceturtais, bet pēc tam ieņēma tikai desmito vietu, kamēr trešajā un ceturtajā kārtā latvietis bija attiecīgi trešais un piektais.

Tāpat šajā posmā piedalījās Juris Spīķis, kurš kvalifikācijā ierindojās 18. vietā, noslēdzot dalību sacensībās.

Kopvērtējumā latvietis pēc trim posmiem joprojām ir pirmajā vietā. Viņš nopelnījis 65 punktus, kamēr par diviem punktiem mazāk ir viņa komandas biedram "Volland Racing" vienībā, lietuvietim Rokam Bacjuškam, kurš svētdien bija trešais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!