Foto: Vida Press

Bijušais F-1 pilots Alekss Vurcs papildinās "Supercar" braucēju rindas pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmā Norvēģijā, ziņo sacensību rīkotāji.

Pieredzējušais austriešu pilots pievienosies "MJP Racing Team Austria" un brauks ar "Ford Fiesta Supercar" mašīnu.

"Es uzaugu rallijkrosa trasēs, jo mans tēvs ir trīskārtējs Eiropas čempions un man vienmēr ir paticis šis sporta veids," saka Vurcs. "Nekautrējos no izaicinājumiem, tāpēc esmu gatavs Hellā paspēkoties ar "lielajiem puikām". Priecājos, ka Makss Puhers man sniedza šo iespēju un esmu lepns pārstāvēt Austrijas komandu. Pilnībā apzinos savas iespējas, taču izbaudīšu katru mirkli."

Savas 10 gadus ilgās F-1 karjeras laikā Alekss Vurcs startēja "McLaren", "Williams" un "Benetton" F-1 komandās; kopumā viņš piedalījies 69 "Grand Prix" posmos un trīsreiz kāpis uz goda pjedestāla. Tāpat viņš ir divkārtējs leģendāro Lemānas 24 stundu sacensību uzvarētājs.

Kopumā Norvēģijas posmā "Supercar" klasē pieteikušies 22 braucēji, ieskaitot vienīgo Latvijas pārstāvi Jāni Baumani ("Team STARD"). Viņa pārinieks šajās sacensībās būs soms Joni-Peka Rajala. Kā ziņojām, iepriekšējā posmā Lielbritānijā ar Baumani kopā brauca ķīnietis Ma Cjinhua.

Norvēģijā trešā posma sacensības aizvadīs arī Eiropas čempionāta ("Euro RX") "Super1600" klases braucēji. Kā zināms, šajā ieskaitē kopvērtējuma līderis pēc diviem no pieciem posmiem ir Latvijas pilots Artis Baumanis. Viņam Hellā būs 24 konkurenti.

Tāpat Norvēģijā startēs arī RX2 klases pārstāvji un "Euro RX" ieskaites "TouringCar" klase.

Kā ierasts, kvalifikācijas braucieni sāksies sestdien, bet posma uzvarētājus visās ieskaitēs noskaidros svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!