Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" oficiāli prezentējusi sava greznākā apvidus automobiļa "Q8" sērijveida versiju. Tirdzniecībā Eiropā šis jaunais "Audi" modelis nonāks jau šī gada trešajā ceturksnī.

Piecus metrus garais "Audi Q8" apvieno apvidus automobili un četrdurvju luksusa kupeju, norāda pats autoražotājs. "Q8" modelis ir mazliet platāks, īsāks un zemāks par jau pazīstamo "Q7" modeli. Bagāžas nodalījuma tilpums ir 605 litri, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā tas sasniedz 1755 litrus.

Jau standartā "Audi Q8" ir aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu "quattro", kas ar mehānisko centrālo diferenciāli vilkmi starp priekšējo un aizmugurējo riteņu asi sadala proporcijā 40 pret 60. Atkarībā no braukšanas apstākļiem, vairums vilkmes ir novirzāma uz vienu riteņu asi. Ar īsajām virsbūves pārkarēm un 25,4 centimetru klīrensu "Audi" sola, ka "Q8" ir arī cienījamas apvidus pārgājības spējas. Par papildu samaksu būs pieejama adaptīvā pneimatiskā balstiekārta, kas vajadzības gadījumā ļaus klīrensu palielināt par vēl deviņiem centimetriem.

Vēl jaunajam "Audi Q8" ir piestūrējošie aizmugurējie riteņi, kuri spēj par līdz pat pieciem grādiem pagriezties pretēji priekšējo riteņu pagrieziena virzienam, lai nodrošinātu mazāku apgriešanās rādiusu un uzlabotu vadāmību pagriezienos.

"Audi Q8" interjerā ir trīs lieli ekrāni – tradicionālā mērinstrumentu paneļa vietā ir 12,3 collu ekrāns, multimediju un navigācijas sistēmai ir 10,1 collu ekrāns, bet zem tā dažādu sistēmu vadība, piemēram, klimata kontrolei un tamlīdzīgi, notiek ar 8,6 collu ekrāna palīdzību. Līdzīga tehnoloģija ir arī jaunajā "A8" limuzīnā.

Ņemot vērā, ka šis ir greznākais "Audi" apvidnieks, tajā ir ļoti daudz dažādu komforta un drošības elektronisko sistēmu, tostarp "Bang & Olufsen" audio sistēma, "HD Matrix LED" diožu priekšējie lukturi, dažādu funkciju attālināta vadība ar "myAudi" aplikācijas starpniecību u.tml.

"Audi Q8" Latvijas tirgū nonāks jau šī gada vasarā, portālu "Delfi" informēja "Audi" importētājs "Moller Baltic Import".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!