Foto: Jaanus Ree

Pasaules rallija čempionāta (WRC) dalībnieks, igauņu pilots Ots Tanaks startēs "Shell Helix Rally Estonia", kas ir Igaunijas un Latvijas čempionāta posms, informē sacensību rīkotāji.

Tanaks brauks kopā ar savu pastāvīgo stūrmani Martinu Jerveoju un pasaules čempionāta mašīnu "Toyota Yaris WRC". Šīs būs pirmās sacensības ārpus pasaules meistarsacīkstēm, kurās startēts ar "Toyota Yaris WRC" auto.

"Vienmēr ir prieks braukt pa Igaunijas ceļiem," saka Tanaks. "Priecājos, ka šoreiz "Rally Estonia" varēšu startēt ar savu komandu un "Toyota Yaris WRC". Tā ir lieliska iespēja aizvest uz Igauniju īstu WRC mašīnu, turklāt dalībnieku saraksts liecina, ka būs labas sacensības. Pēc kalnu posmiem mums ir svarīgi atkal atgūt braukšanas sajūtas pa ātriem ceļiem, turklāt vienmēr ir vērtīgi datus un informāciju iegūt reālu sacensību apstākļos nevis testos."

"Mēs zinām, cik populāri Ots un Martins ir savās mājās Igaunijā, tāpēc gribējām visiem skatītājiem un faniem dot iespēju redzēti viņus sacensībās," uzsver "Toyota Gazoo WRT" vadītājs, seškārtējais WRC čempions Tomijs Makinens.

Tanaks ir trešais WRC pilots, kurš piedalīsies "Shell Helix Rally Estonia". Kā ziņojām, pirms tam par startu Igaunijā paziņoja "Hyundai" komandas jaunzēlandiešu pilots Haidens Padons un "Citroen" komandas braucējs Kreigs Brīns.

"Shelle Helix Rally Estonia" risināsies no 13. līdz 15. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!