Apes mototrasē jau 45. reizi aizvadītas tradicionālās motokrosa sacensības "Vaidavas kauss".

Trillera cienīgi notikumi risinājās prestižākajā - MX1 klasē. Lielisku sniegumu sacensībās demonstrēja pasaules čempionātu dalībnieks Matīss Karro. Viņš uzvarēja pirmajā braucienā un atradās pārliecinošā vadībā arī visu otro braucienu, bet pēdējā aplī motora defekta dēļ Matīsam nācās izstāties no tālākas cīņas. Līdz ar to savu savu trešo "Vaidavas kausu" izcīnīja Dāvis Ivanovs, otrajā vietā igaunis Erki Kahro, bet, saskaitot iegūtos kopvērtējuma punktus, uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa līdzjutēju sirsnīgi atbalstītais Matīss Karro!

MX2 klasē sīvā cīņā uzvarēja Kārlis Sabulis, nākamajās vietās Karels Kutsars (Igaunija) un Arnolds Sniķers.

Ne mazāk spraigas cīņas notika arī citās solo motociklu klasēs. Tajās uzvarēja Mārtiņš Marķitāns (MX 30+), Māris Sniķers (MX Seniori) un Leons Kozlovskis (MX Veterāni), kā arī Mārtiņš Jansons (MX 25+) un Igaunijas sportists Egerts Pihlaks (MX 14+).

Blakusvāģiem spēcīgākajā kategorijā BV Open uzvara Didzim Gorbenko un Tanelam Keivam, otrie - Jānis Daiders ar Mārtiņu Zemeskalnu. Trešo vietu izcīnīja igauņi Markuss Normaks un Karls - Alberts Kasesalu. BV Veterāni klasē pirmajā vietā Guntars Bondars un Edijs Pozņaks.

Pārsteidzoši braucamlīdzekļu ātrumi un azarts raksturoja "Zelta Mopēda" sacensības. Divās klasēs pirmo vietu izcīnīja Ainārs Karro (ZM Sports un ZM Standarts 16+), Ilgonis Karro palika nepārspēts ZM 2A klasē, uzvaras izcīnīja arī Markuss Krals (ZM Standarts -16) un Laura Gredzena (ZM Meitenes). Tika apbalvotas arī mopēdu blakusvāģu ekipāžas, pirmā vieta Artūram Zaķim/Oskaram Zaķim (ZM BV).

Motoklubs "MX Moduls" izcīnīja jauniedibināto Ceļojošo Vaidavas kausu komandu vērtējumā.

Tālāko lēcienu Klētskalna tramplīnā šoreiz veica Matīss Karro (50.85 m), tikai nedaudz atpaliekot no tramplīna rekorda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!