Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Tuvojoties autošosejas sezonas atklāšanai, raidījuma studija pārcēlusies uz Biķernieku trasi, kur Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz sarunu aicinājuši divkārtējo Latvijas autošosejas čempionu Jāni Vanku. Šoreiz notiek ātruma eksperiments ar autošosejas un ielas "Opel" modeļiem.

"Ātruma cilts" vadītāji iztaujā Jāni Vanku, pagājušās sezonas visu posmu uzvarētāju, par šīs sezonas jaunumiem, tostarp kvalifikāciju un izmaiņām tehniskajās prasībās. Tāpat arī tiek noskaidrots, kā viņš vērtē konkurenci un savas izredzes turpināt uzvaras gājienu. Iespējams, ka daļa autosporta līdzjutēju nezina, ka Jānis ir arī jaunās ABC klases idejas tēvs, tāpēc skatītājiem ir iespēja uzzināt, kā tā attīstījusies īsā laika posmā un kāpēc ir svarīgi atbalstīt autobraucēju kopienas attīstību.

Šoreiz notiek arī nebijis eksperiments – Jānis Vanka pārbauda autošosejas un ielas automobiļa spēku samēru Biķernieku īsā ovāla trasē. Kādu laiku uzrādīs 170 zirgspēku nacionālās klases autošosejas "Opel" un cik tam spēs pietuvoties viens no niknākajiem "Opel" ielas auto modeļiem, tiek noskaidrots jaunajā raidījumā.

Artūrs Virbulis skatītājiem sagatavojis tehniskāku stāstu pēc pasaules čempionāta rallijkrosā pēdējā posma rezultātiem. Raidījuma komanda pārrunā, kādi ir uz "Renault Megane" bāzes būvētā "Prodrive" komandas auto jauninājumi un kā šīs inovācijas ietekmēs rallijkrosa turpmāko gaitu. "Ātruma cilts" eksperti apspriež arī pirmo Latvijas elektrokartingu čempionātu un elektroauto potenciālu autošosejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!