Ko tikai Brīvības piemineklim nākas piedzīvot savā pakājē – gan ārvalstu tūristu nesaturēšanu, gan arī vietējo iedzīvotāju ālēšanos. Divi BMW, abiem jaudīgs motors, aizmugurējo riteņu piedziņa... to visu vieno kairinājums pēc drifta. Tieši šādu ķecerīgu aktu izpildīja divi "bembisti" naktī ap skvēru Brīvības bulvāra sākumā.

Sociālajos tīmekļos video ar šīm izdarībām tika publicētas svētdienas vakarā, bet portāla "Delfi" redakcija to e-pastā saņēma jau sestdienas rītā, tātad filmēšana, visticamāk, notikusi naktī no piektdienas uz sestdienu. Kā redzams video, 90. gadu sākuma 5. sērijas BMW sedans (E34 – rūpnīcas indekss) un "BMW M3" vadītāji pie luksofora vienojas mazliet "pafilmēt paraugdemonstrējumus".

5. sērijas BMW uzsāk sānslīdes pa visām trim Brīvības bulvāra braukšanas joslām un, griežoties pa kreisi, turpina driftu ap skvēru. Filmētāji no "BMW M3" neatpaliek un arī sāk driftēt. Luksofora aizliedzošie signāli arī tiek ignorēti, un tiek izmantots apstāklis, ka ceļš tobrīd ir brīvs no citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Interesanti, ka gājēji uz ietves rāda īkšķi uz augšu BMW vadītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!