Foto: DELFI Aculiecinieks / LETA

Pamatīgu jezgu aizvadītajā nedēļā sacēla NBA basketbolista Kristapa Porziņģa negaidītā ierašanās Latvijā un ģimenes leknais pirkums – vairāk nekā 200 tūkstoš eiro vērtais "Rolls-Royce Wraith". Trešdien, 25. aprīlī, aculieciniekam Artim izdevās šo lepno spēkratu nofotografēt satiksmē un atklāt, kurš tad patiesībā šo britu luksusa auto stūrē.

"Delfi" jau ziņoja, ka pirms divām nedēļām šis "Rolls-Royce Wraith" tika reģistrēts uz Kristapa Porziņģa tēva Tāļa vārda. Savukārt pašam Kristapam autovadītāja tiesības uz pusgadu tika atņemtas par būtisku atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu Latvijā aizvadītā gada rudenī. Ņemot vērā, ka Kristapam tiesību atgūšanai ir jāpārkārto B kategorijas teorētiskais eksāmens, noslēpums palika fakts, kurš tad šo "Rolls-Royce" stūrē.

"Rīgā uz Kārļa Ulmaņa gatves pamanīju lepno Kristapa Porziņģa "Rolls-Royce". Pie stūres gan sēdēja brālis Mārtiņš, kurš automobilī bija viens pats," raksta "Delfi" aculiecinieks Artis.

Mārtiņš Porziņģis ir vecākais no brāļiem (par Kristapu viņš ir 10 gadus vecāks) un strādā par Kristapa menedžeri.

Porziņģu ģimenes autoparku papildinājušo "Rolls-Royce Wraith" rotā individualizētā numurzīme "SIX" (tā izmaksājusi 3648 eiro), kas acīmredzami simbolizē Kristapa Porziņģa spēlētāja numuru NBA komandā Ņujorkas "Knicks".

"Rolls-Royce Wraith" ir aprīkots ar 6,6 litru V12 benzīna dzinēju, kas attīsta 633 zirgspēku jaudu un 800 ņūtonmetru griezes momentu. Līdz 100 km/h markas vēsturē visdinamiskākais modelis paātrinās 4,6 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Ražotāja norādītais degvielas vidējais patēriņš ir 14 litri benzīna uz 100 km.

Fotogalerija ar Porziņģa "Rolls-Royce" Berga bazārā sestdien, 21. aprīlī:

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on Apr 20, 2018 at 8:56am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!