Foto: Publicitātes foto

Baltijas autošosejas čempionāta 2018. gada sezonā startēs 11 dažādas ieskaites klases. Tostarp "Hankook Trophy" ietvaros sevi pieteiks jaunā "Lada Open" klase, kas ļaus startēt ar VAZ automašīnām, kurām veikti dažādi tehniski uzlabojumi.

Baltijas čempionāta "Hankook Trophy" ieskaitē šajā sezonā iekļautas trīs klases – "Super 1600", "Nacionālā" un "LADA Open". Katrā klasē sacensību dalībnieki veiks divus sacensību braucienus, startējot ar "Hankook" zīmola pussliku mono riepām.

"Lada Open" klase ir šīs sezonas jaunievedums, kurā atļauts piedalīties dalībniekiem ar automašīnām VAZ ("2101" līdz "2107" modeļa un to modifikācijas) ar dzinēja tilpumu līdz 2000 cm3. Šajā klasē auto sagatavošanas noteikumi ir daudz brīvāki, pieļaujot dažādus tehniskos uzlabojumus.

"Par "Lada" klasi ar daudz brīvākiem tehniskajiem noteikumiem ideja tika lolota jau pirms vairākiem gadiem. Tā kā Baltijā ir sportisti, kuriem šādas automašīnas jau ir sagatavotas vai ir viegli pielāgojamas, tad klases izveide bija loģisks solis. Ceram, ka tas būs pamudinājums arī citiem VAZ entuziastiem pievienoties šai klasei un izmēģināt spēkus autošosejā," stāsta Andis Meilands, Baltijas čempionāta organizators.

"Super 1600" klasē salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem nav gaidāmas lielas izmaiņas, bet "Nacionālajā" klasē šogad vadīsies pēc automašīnas jaudas un svara attiecības. Ierobežota tiks arī spēkratu maksimālā jauda. Šīm pārmaiņām ir būtiski jāsamazina automašīnas sagatavošanas izmaksas. Tāpat pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē "Nacionālās" klases dalībnieki veiks kvalifikāciju ierastās starta vietu izlozes vietā.

Baltijas autošosejas čempionāta atklāšanas posms "DeWalt Grand Prix 2018" norisināsies no 11. līdz 13. maijam Biķernieku trasē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!