Foto: DELFI Aculiecinieks / Reuters/Scanpix/LETA

Piektdien, 20. aprīlī, Latvijā negaidīti ieradās NBA basketbolists Kristaps Porziņģis, paziņojot to savā "Instagram" sociālā tīmekļa profilā ar fotogrāfiju, kur viņš Liepājā pozē "Rolls-Royce Wraith" automobilī. Dienu vēlāk, 21. aprīlī, šis britu luksusa auto jau bija ieradies Rīgā – novietots Berga bazārā.

Porziņģu ģimenes autoparku papildinājušo "Rolls-Royce Wraith" rotā individualizētā numurzīme "SIX" (tā izmaksājusi 3648 eiro), kas acīmredzami simbolizē Kristapa Porziņģa spēlētāja numuru NBA komandā Ņujorkas "Knicks".

Latvijā šis "Rolls-Royce Wraith" tika reģistrēts pagājušonedēļ, bet tehniskajā apskatē ieradās piektdien. Šis līdz 20 tūkstoš kilometru nobraukušais "Rolls-Royce" tika iegādāts lietots un ir ražots 2015. gadā. Tā vērtība ir aptuveni 215 līdz 270 tūkstoš eiro, kamēr jauns šāds auto maksā no 300 tūkstoš eiro.

Interesanti, ka Porziņģis izvēlējies "Rolls-Royce Wraith", kas ir viscaur tumši zilā krāsā. Nereti šīs markas automobiļiem ir divtoņu virsbūves krāsojums (atšķirīgs motora pārsega, jumta un bagāžnieka pārsega tonis), kas tam piešķir papildu izsmalcinātību. Automobiļa interjers ir bēšā krāsā.

Tāpat interesanti, ka Porziņģa iegādātais "Rolls-Royce" ir aprīkots ar atšķirīgām riepām: priekšā tam uzstādītas "Dunlop" riepas, bet aizmugurē – "Continental".

"Rolls-Royce Wraith" ir aprīkots ar 6,6 litru V12 benzīna dzinēju, kas attīsta 633 zirgspēku jaudu un 800 ņūtonmetru griezes momentu. Līdz 100 km/h markas vēsturē visdinamiskākais modelis paātrinās 4,6 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Ražotāja norādītais degvielas vidējais patēriņš ir 14 litri benzīna uz 100 km.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!