Foto: Publicitātes foto

Apvidus automobilis "Volvo XC90" atzīts par visdrošāko spēkratu Lielbritānijā. Pēc pētnieciskā centra "Thatcham Research" datiem, no šī modeļa nonākšanas tirdzniecībā 2002. gadā ar to ceļu satiksmes negadījumos nav gājis bojā neviens cilvēks.

Pavisam kopš 2002. gada Lielbritānijas teritorijā ir pārdoti vairāk nekā 50 tūkstoši "Volvo XC90" automobiļu. Kā galveno šī modeļa priekšrocību šajā segmentā pētnieciskā centra eksperti ir nosaukuši ekstrēmās bremzēšanas sistēmu un brīdinājuma sistēmu par iespējamo sadursmi – "Volvo XC90" bija viens no pirmajiem automobiļiem, kas aprīkots ar šādām drošības sistēmām.

Saskaņā ar "Thatcham Research" datiem šādas drošība sistēmas samazina avārijas risku par 38 procentiem un var glābt 1100 dzīvību tuvākajā desmitgadē. Tāpat šādu sistēmu esamība automobilī samazina apdrošināšanas izmaksas.

2015. gadā jaunās paaudzes "Volvo XC90" uzstādīja "EuroNCAP" organizācijas rekordu, iegūstot tobrīd visaugstāko baļļu skaitu triecienu izmēģinājumos. Zviedru apvidus automobilis ieguva 37 balles, kas ir 97 procenti no maksimālā iespējamā ballu skaita "EuroNCAP" vērtējumā.

Savukārt pērnā gada novembrī "EuroNCAP" triecienu testos jaunu rekordu uzstādīja "Volvo" jaunais "XC60" modelis. Tas drošības vērtējumā ieguva 37,2 balles (98% no maksimālā).

Pirms aptuveni diviem gadiem "Volvo" paziņoja, ka viņu pēc 2020. gada ražotajos automobiļos pasaulē nebūs neviena bojāgājušā vai nopietni ievainotā avārijas gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!