Foto: RIA Novosti/Scanpix
Sākoties aktīvākai riepu maiņas sezonai, "Latvijas Zaļais punkts" aicina iesaistīties riepu nodošanas akcijā "Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā".

"Aptaujas dati rāda, ka liela daļa iedzīvotāju – 61%, mainot riepas, vecās atstāj autoservisā. No autoservisiem riepas tiek nosūtītas pārstrādei. Taču 25% autoīpašnieku vecās riepas glabā garāžās vai mājās, nebaltām diena ar domu, ka varbūt kādreiz tās noderēs," informē Kaspars Zakulis, AS "Latvijas Zaļais punkts" direktors.

"Ir būtiski, ka nolietotās riepas pēc kalpošanas laika beigām uzreiz tiek pārstrādātas, kas ļauj šo materiālu pilnvērtīgi izmantot jaunu izejvielu ražošanā. Ja riepas tiek ilgi glabātas, tās izžūst un ir neizmantojamas pārstrādei, un vienīgais izmantošanas veids ir sadedzināšana enerģijas ieguvei, piemēram, cementa ražošanas rūpnīcās. Ar šo akciju aicinām iedzīvotājus riepas nekrāt mājas, bet nest uz šķirošanas laukumiem," norāda Zakulis.

Iedzīvotāji nolietotās autoriepas bez maksas var nodot visu gadu šajās pieņemšanas vietās: SIA "Eco Baltia vide" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā un Ādažu novadā, Kadagā, "Kadagas attīrīšanas ietaises". SIA "Eko Kurzeme" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Ezermalas ielā 11, Liepājā. Siguldas pilsētas SIA "Jumis" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Siguldas novadā "Zemdegās".

Akcijas "Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!" laikā no 16. aprīļa līdz 31. maijam katrs autovadītājs, kurš nodos četras nolietotās riepas iepriekšminētajos šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos, varēs piedalīties balvu izlozē.

"Kā sociāli atbildīgs uzņēmums, aicinām visus Latvijas autobraucējus nolietotas riepas nodot utilizācijai tam paredzētājās vietās, tai skaitā arī "Latakko serviscentru tīkls" vietās visā Latvijā, tādā veidā padarot Latviju tīrāku. Mums ir liels prieks un gods sadarboties ar Latvijas Zaļo punktu sabiedrībai nozīmīgajā projektā un veicināt Latvijas iedzīvotāju atbildību par savas zemes tīrību un drošu vidi," saka SIA "Latakko" vadītājs Jevgēnijs Kopilkovs.

Akciju "Nomet ziemas riepu un iebrauc vasarā!" rīko AS "Latvijas Zaļais punkts" sadarbībā ar partneriem SIA "Eco Baltia vide", SIA "Eko Kurzeme" un Siguldas pilsētas "Jumis", kā arī SIA "Virši A" un SIA "Latakko".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!