Zviedrijas apdrošināšanas kompānija "Folksam" noorganizēja triecienu testus lietotiem un parūsējušiem automobiļiem. Izmēģinājumiem tika izvēlēti vairāk nekā 10 gadus veci automobiļi.

Triecienu testiem zviedri izvēlējās piektās paaudzes "Volkswagen Golf" hečbeku, kā arī pirmās paaudzes "Mazda6" sedanu un universāli. Izmēģinājumi tika rīkoti atbilstoši "EuroNCAP" notiekumiem, kas pastāvēja laikā, kad šo auto drošība tika pārbaudīta oriģināli.

Vairāk nekā 10 gadus vecajiem auto tika veikts frontālās sadursmes tests ar 40 procentu virsbūves priekšdaļas pārklājumu, sānu sadursmes un trieciena pret stabu simulācija.

2004. gadā tobrīd jaunais "VW Golf V" saņēma piecas zvaigznes "EuroNCAP" drošības vērtējumā, iegūstot 33 balles. Savukārt zviedru testā pēc 14 gadiem šāds lietots auto modelis saņēma par vienu balli mazāk un rezultātā gala vērtējumā ieguva četras zvaigznes.

Savukārt 2003. gadā "Mazda6" saņēma 26 balles un četras zvaigznes "EuroNCAP" vērtējumā. Savukārt lietots šī modeļa automobilis zviedru atkārtotajā testā saņēma vairs tikai 18 balles un trīs zvaigznes. Kā norāda "Folksam" eksperti, varbūtība iet bojā šādā automobiļa avārijā ir par 20 procentiem augstāka, nekā tad, kad šī "Mazda6" bija pilnīgi jauna.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!