Automobiļa aizmugurējā daļā luktura visspožākā spuldze atrodas miglas lukturī. Kad to lietot un kad no tā lietošanas vajadzētu izvairīties, skaidro LNT raidījums "Zebra".

Ceļu satiksmes noteikumi liecina, ka aizmugurējo miglas lukturi drīkst slēgt iekšā tikai tad, ja ir bieza migla, intensīvi līst vai snieg. Interesanti, ka sods par neieslēgtām tuvajām gaismām ir 40 eiro, bet par nevietā ieslēgtu aizmugurējo miglas lukturi – tikai līdz 15 eiro.

Vienkāršākais variants, ja tuvojaties no aizmugures automašīnai, kurai ieslēgts aizmugurējais miglas lukturis, ir vienkārši neslēgt ārā savas tālās lukturu gaismas, iesaka "Zebra" vadītājs Pauls Timrots. Tas jums pašiem ļaus labāk saskatīt situāciju uz ceļa, kā arī, iespējams, priekšā braucošais sapratīs, ka kaut kas nav kārtībā, un varbūt izslēgs savu lieko lukturi.

"Zebra" iesaka aizmugurējo miglas lukturi ieslēgt tad, kad patiešām ir intensīvs lietus, sniegs vai migla un braucat lēnāk par atļauto braukšanas ātrumu, citādi tas tikai apžilbina aizmugurē braucošo.

Ja esat ieslēdzis aizmugurējo miglas lukturi, pastāv vēl viens riska faktors – ja tādā situācijā spiedīsiet pa bremzēm, aizmugurē braucošais bremžu gaismas tik labi vairs neredzēs, jo miglas lukturis ir spilgtāks par tām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!