Nīderlandes varasiestādes jau pēc dažām dienām bija spiestas demontēt "muzikālo" ceļa segumu, kas uz lielceļa bija uzstādīts vienā no ciematiem. Vietējie iedzīvotāji sūdzējās, ka automobiļu un ceļa seguma radītā melodija esot pārāk skaļa un traucējot naktsmieru, vēsta "Dutch News".

Speciālais gravējums ceļa braucamās daļas segumā tika radīts kā motivācija autovadītājiem ievērot atļauto braukšanas ātrumu. Ja autovadītājs pa gravējumu ar spēkratu brauc konstantā 60 kilometru stundā ātrumā, tad radītā vibrācija skan kā vietējās provinces himna. Tomēr, ja pa šo ceļa speciālo daļu brauc uzreiz vairāki transportlīdzekļi, tad rodas kakofonija, kas arī visvairāk satraukusi vietējos iedzīvotājus.

Blakus šim ciematam atrodas arī militārais lidlauks, tomēr vietējie iedzīvotāji labāk izvēlas samierināties ar lidmašīnu pacelšanās troksni, nekā "mūziku", kura skan cauru diennakti, vēsta "Dutch News".

Neskaitot Nīderlandi, ceļa segums, kurā iestrādāts gravējums melodijas atskaņošanai, ir sastopams arī Dānijā, Dienvidkorejā, Japānā un ASV. Pirmo muzikālo ceļu jeb "Asfaltofonu" Nīderlandē ieviesa 1995. gadā divi mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!