Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) somu pilots Kimi Raikonens no "Ferrari" komandas sestdien uzrādīja ātrāko apļa laiku pasaules čempionāta otrā posma - Bahreinas "Grand Prix" - noslēdzošajā, trešajā, treniņā.

Pieredzējušais soms sestdien labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 29,868 sekundēs, par pussekundi apsteidzot "Red Bull" braucēju Maksu Verstapenu no Nīderlandes.

Tikmēr trešais bija Verstapena komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas.

Savukārt pirmajam trijniekam sekoja pasaules čempions, brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes", vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari") un "Mercedes" braucējs Valteri Botass no Somijas.

Vēlāk sestdien tiks aizvadīta arī kvalifikācija, kamēr Bahreinas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Hamiltonam nomainītas ātrumkārbas dēļ gan piešķirts piecu starta vietu sods.

Pērn šajā etapā uzvarēja Fetels, kurš Bahreinā kopumā triumfējis trīs reizes.

Jau ziņots, ka sezonas pirmajā F-1 posmā pirms divām nedēļām Austrālijā uzvaru izcīnīja Fetels, bet otrais bija Hamiltons.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!