Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 5. aprīlī, tieši divas nedēļas pēc pasaules pirmizrādes tiek uzsākta jaunā "Volkswagen Touareg" iepriekšpārdošana Latvijā. Plānots, ka pirmās automašīnas klientiem tiks piegādātas aptuveni jūlija vidū.

Šobrīd pasūtīšanai un konfigurēšanai ir pieejami modeļi ar divu veidu 3.0l V6 TDI dīzeļdzinējiem, kas atkarībā no versijas attīsta 230 vai 286 ZS jaudu. Abi dzinēji ir aprīkoti ar "4Motion" pilnpiedziņu un astoņpakāpju automātisko ātrumkārbu. Jaunā "Touareg" sākuma cena ir 59 059 eiro par 230 ZS un 64 076 eiro par 286 ZS versiju.

Vēlāk klientiem būs pieejami arī "Touareg" ar V6 benzīna dzinēju (340 ZS) un V8 turbodīzeli (421 ZS).

Jaunais "Touareg" ir aprīkots ar "Innovision Cockpit", kurā digitālais instrumentu panelis (ar 12 collu ekrānu) saplūst ar "Discover Premium" informācijas un izklaides sistēmu (ar 15 collu ekrānu), lai izveidotu savienotu kontroles, informācijas, komunikācijas un izklaides vienību. "Innovision Cockpit" sniedz iespēju vadītājam pilnībā kontrolēt automašīnu, kā arī piedāvā jaunas personalizēšanas iespējas.

"Touareg" ir aprīkots ar līdz šīm plašāko vadības un komforta palīgsistēmu klāstu, kāds jebkad integrēts VW automašīnās. Starp tām ir tādas inovatīvas tehnoloģijas kā "Night Vision" sistēma (kas ar termālās attēlveidošanas kameras palīdzību tumsā spēj atpazīt cilvēkus un dzīvniekus, brīdinot autovadītāju), "Roadwork Lane Assist" (nodrošina pusautomātisku stūrēšanu un uzturēšanu joslā, paātrināšanu un bremzēšanu līdz 60 km/h), "Front Cross Traffic Assist" (reaģē uz šķērsojošu satiksmi automašīnas priekšā), aktīvā visu riteņu stūrēšana, elektromehāniska pretapgāšanās stabilizācija, "IQ.Light" "Matrix LED" priekšējie lukturi (interaktīva, uz kameru balstīta tuvo un tālo gaismu kontrole).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!