Foto: Opel Mootorsport
Latvijas jaunais rallija braucējs Mārtiņš Sesks sestdien izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta (ERČ) posma - Azoru salu rallija - junioru ieskaitē.

Pašlaik 18 gadus vecais Sesks kopā ar stūrmani Renāru Franci, kuri startē ar "Opel Adam R2" spēkratu, "Junior U27" ieskaitē uzvarētājam Djogu Gagu ("Peugeot 208 R2") no Portugāles zaudēja vienu minūti un 43,6 sekundes. Savukārt otro pozīciju izcīnījušais spānis Ljarena Efrens ("Peugeot 208 R2") bija 29,7 sekunžu attālumā.

Latvieši pēc pirmās dienas, kurā bija trīs "dopi", bija līderi, vadību saglabājot arī pēc piektdienas pirmajiem četriem ātrumposmiem. Savukārt sacensību astotajā "dopā" Seska stūrētajai mašīnai plīsa riepa, kā dēļ nācās zaudēt laiku, kopvērtējumā noslīdot uz trešo pozīciju, bet vēlāk vienu vietu atgūstot.

Sestdien līdz pat pēdējām ātrumposmam latvieši bija otrie, taču problēmas ar pārnesumkārbu atmeta vienu pozīciju atpakaļ. Pirms pēdējā ātrumposma Ljarena no latviešiem atpalika vairāk nekā desmit sekundes, bet noslēdzošajā "dopā" spāņi uzvarēja un atspēlēja 40 sekundes.

No 15 aizvadītajiem ātrumposmiem Sesks savā klasē uzvarēja trijos.

Kopējā ieskaitē Latvijas ekipāža ieņēma 17.vietu, kamēr uzvaru izcīnīja Latvijā labi zināmā krieva Alekseja Lukaņuka ("Ford Fiesta R5") ekipāža.

Tikmēr otro un trešo vietu uz goda pjedestāla aizņēma portugāļi Rikārdu Moura un Brunu Magaļaišs, kuri brauc ar "Škoda Fabia R5" spēkratiem un Lukjaņukam zaudēja attiecīgi 16,4 un 25,7 sekundes.

Savukārt Latvijas ekipāža atpalika 14 minūtes un 37,5 sekundes.

Jau ziņots, ka Sesks noslēdzis sadarbības līgumu ar "Opel Motorsport" komandu un šī gada ERČ junioru ieskaitē brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu.

Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds sportists kļūst par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu, turklāt "Opel" komanda Eiropas čempionāta junioru ieskaitē triumfējusi jau trīs gadus pēc kārtas.

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalās piekto sezonu pēc kārtas, un šogad Seska komandas biedrs ir 26 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli - 2015. gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam Ingramam apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Šajā sezonā ERČ būs astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!