Foto: KTM
Pērnā gada pasaules čempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass no "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sestdien Spānijā izcīnīja uzvaru jaunās sezonas trešā posma kvalifikācijā.

Jonass kvalifikācijā sīvā cīņā par 0,633 sekundēm pārspēja savu komandas biedru un mājinieku favorītu Horhi Prado, kamēr trešais bija amerikānis Deriens Seneijeijs, kurš latvietim zaudēja vairāk nekā sekundi.

Trešā posma sacensības norisināsies svētdien.

Kā vēstīts, sezonas pirmajos divos posmos Jonass izcīnīja pārliecinošu uzvaras. Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ar 100 punktiem ir pārliecinošs līderis, bet otrajā vietā ar 82 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš sestdien kvalifikācijā bija ceturtais.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē uzvaru izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, atstājot aiz sevis divus francūžus Romēnu Fevru un Gotjē Polēnu.

Prestižākās klases kopvērtējumā pirms trešā posma līderis ar 97 punktiem ir nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kamēr itālis Antonio Kairoli iekrājis par sešiem punktiem mazāk. Trešo vietu ar 67 punktiem tikmēr ieņem Beļģijas motokrosists Klemāns Desaijs.

Kairoli un Herlingss kvalifikācijā bija uzreiz aiz pirmā trijnieka, kamēr Desaijs ieņēma astoto vietu.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Par vicečempioni kļuva Šveices motosportists Žeremijs Sīvers, bet trešais bija Olsens. Sīvers šajā sezonā startē jau prestižākajā MXGP klasē.

Jonass pērn triumfēja sešos posmos un bija labākais 14 braucienos. Pirms tam latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

2015. gadā viņš bija pasaules vicečempions, bet aizpērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē.

Šajā sezonā tiks aizvadīti 20 posmi, septītajam no tiem maija vidū notiekot Ķeguma trasē "Zelta zirgs".

Turpat Valensijā šajā nedēļas nogalē norisinās Eiropas čempionāta pirmais posms 250 kubikcentimetru klasē. Sestdien pirmajā braucienā Tomass Šileika izstājās pirmajā aplī un ieņēma 36.vietu starp 39 sportistiem, kamēr Kārlis Sabulis neizgāja uz starta kvalifikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!