Latvijas jaunais rallists Mārtiņš Sesks tehnisku neveiksmju dēļ piektdien noslīdēja uz otro vietu Eiropas čempionāta (ERČ) posmā - Azoru salu rallijā, kurā noslēgušās otrās dienas sacensības.

Pašlaik 18 gadus vecais Sesks kopā ar stūrmani Renāru Franci, pēc deviņiem ātrumposmiem, no kuriem seši tika veikti piektdien, "Junior U27" ieskaitē 40,5 sekundes zaudē portugāļa Diugu Gagu ("Peugeot 208 R2") pilotētajai ekipāžai. Savukārt no latviešiem par 23,7 sekundēm atpaliek austrietis Simons Vāgners ("Peugeot 208 R2").

Ar "Opel Adam R2" braucošie latvieši pēc pirmās dienas, kurā bija trīs "dopi", bija līderi, vadību saglabājot arī pēc piektdienas pirmajiem četriem ātrumposmiem. Savukārt sacensību astotajā "dopā" Seska stūrētajai mašīnai plīsa riepa, kā dēļ nācās zaudēt laiku, kopvērtējumā noslīdot uz trešo pozīciju, tobrīd no Gagu atpaliekot 51,8 sekundes, bet no Vāgnera 0,7 sekundes.

Savukārt dienas noslēdzošajā "dopā" Sesks un Francijas bija ātrākie, tuvāko sekotāju Gagu apsteidzot par 11,3 sekundēm, kas kopvērtējumā ļāva pakāpties uz otro pozīciju.

Savukārt kopējā ieskaitē Latvijas ekipāža pašlaik atrodama 22.vietā, no līdera un Latvijā labi zināmā krieva Alekseja Lukaņuka ("Ford Fiesta R5") atpaliekot septiņas minūtes un 38,2 sekundes.

No deviņiem līdz šim aizvadītajiem ātrumposmiem Sesks savā klasē uzvarēja trijos.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic vēl seši "dopi".

Jau ziņots, ka Sesks noslēdzis sadarbības līgumu ar "Opel Motorsport" komandu un šī gada ERČ junioru ieskaitē brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu.

Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds sportists kļūst par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu, turklāt "Opel" komanda Eiropas čempionāta junioru ieskaitē triumfējusi jau trīs gadus pēc kārtas.

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalās piekto sezonu pēc kārtas, un šogad Seska komandas biedrs ir 26 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli - 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam Ingramam apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Šajā sezonā ERČ būs astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!