Foto: Publicitātes foto
Latvijas braucējs Mārtiņš Sesks atrodas junioru klases līderpozīcijās pēc ceturtdien veiktās Eiropas čempionāta (ERČ) Azoru salu rallija pirmās dienas.

18 gadus vecais Sesks kopā ar stūrmani Renāru Franci pēc pirmās dienas ir pirmajā vietā "Junior U27" ieskaitē. Ar "Opel Adam R2" braucošie latvieši par 4,5 sekundēm apsteidz savu tuvāko sekotāju Efrenu Ļarenu no Spānijas ("Peugeot 208 R2"), kamēr trešais, atpalikdams 10,2 sekundes, ir portugālis Diogu Gagu ("Peugeot 208 R2").

Savukārt kopējā ieskaitē Latvijas ekipāža pašlaik atrodama 29.vietā, no līdera un Latvijā labi zināmā krieva Alekseja Lukaņuka ("Ford Fiesta R5") atpaliekot pusotru minūti.

Ceturtdien dalībnieki veica trīs ātrumposmus un no tiem Sesks savā klasē uzvarēja divos. Rallija otrajā dienā sportistiem būs jāveic seši "dopi".

Jau ziņots, ka Sesks noslēdzis sadarbības līgumu ar "Opel Motorsport" komandu un šī gada ERČ junioru ieskaitē brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu.

Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds sportists kļūst par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu, turklāt "Opel" komanda Eiropas čempionāta junioru ieskaitē triumfējusi jau trīs gadus pēc kārtas.

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalās piekto sezonu pēc kārtas, un šogad Seska komandas biedrs būs 26 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli - 2015.gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam Ingramam apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Šajā sezonā ERČ būs astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!