Pērn Latvijā bija vismazākais bojāgājušo skaits ceļu satiksmē. Liels nopelns tajā ir arī Ceļu policijai, tādēļ LNT raidījumam "Zebra" devies izpētīt policijas netrafarēto transportlīdzekli.

"Zebra" inspicē policijas netrafarēto "Škoda Superb" patruļauto, kas ir aprīkots ar pilnpiedziņu un divlitru turbopūtes benzīna motoru – tāds attīsta gandrīz 300 zirgspēku.

Policijas automobilis ir aprīkots ne tikai ar ātruma radaru un videokamerām, bet arī negodprātīgo autovadītāju radaru detektoru tvērēju. Patruļmašīnā ir piekļuve datubāzes serverim, kas ļauj arī pārbaudīt detalizētāku informāciju, piemēram, par Vācijā reģistrētu transportlīdzekli.

Visā Latvijā ir aptuveni 40 netrafarētie policijas transportlīdzekļi, kas, tāpat kā stacionārie fotoradari, ir iedvesis bijību autobraucējos un uzlabojis autovadītāju disciplīnu, raidījumam "Zebra" atzīst Valsts policijas pārstāvis.

Drīzumā šo policijas automobiļu programmatūra tiks papildināta ar iespēju plūsmā pamanīt arī spēkratus, kuri satiksmē piedalās bez spēkā esošas OCTA polises.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!