Piektdien, 16. martā, pulksten 10 no rīta aculiecinieks ar sava automobiļa videoreģistratoru iemūžinājis interesantu skatu – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) trafaretais mikroautobuss nobloķē ceļu citam satiksmes dalībniekiem, no busiņa izlec šoferis VUGD formastērpā un mēģina atraut nobremzētā auto durvis, tomēr tam izdodas aizbēgt.

Kā redzams video, sudrabotais "Mercedes-Benz" mikroautobuss un VUGD transportlīdzeklis Mūkusalas aplī abi iebrauca no vienas ielas. Tad "Mercedes" pa apli sāk braukt lēnāk nekā citi, un VUGD busiņš tam piebrauc priekšā un strauji nobremzē. "Mercedes-Benz" vadītājs mēģina iebraukt blakus joslā, bet VUGD šoferis ar savu dienesta automobili nobloķē tam ceļu tā, ka arī aiz abiem braucošajam aculieciniekam ar savu auto bija strauji jābremzē.

No VUGD mikroautobusa šofera vietas izleca vīrietis formastērpā un skrēja pie sudrabotā "Mercedes-Benz" autovadītāja durvīm, iespējams, lai tās atrautu. Tikmēr "Mercedes" vadītājs jau bija sagriezis stūri uz otru pusi un strauji apbrauca ugunsdzēsēju busiņu pa apmali. Niknajam VUGD šoferim izdevās tikai iesist pa "Mercedes" durvīm, bet pakaļ tam vairs nedzinās.

Iespējams, abu ceļu satiksmes dalībnieku konflikts izveidojās vēl pirms Mūkusalas apļa un video redzamajā vietā tika skaidrotas attiecības.

VUGD tviterī norāda, ka "video ir redzama tikai neliela daļa no visas situācijas".

"Šajā gadījumā VUGD amatpersona centās apturēt autovadītāju, kurš iepriekš uz ceļa bija radījis vairākas bīstamas situācijas, kas apdraudēja citus ceļu satiksmes dalībniekus. Informācija par to tika nodota Valsts policijai," informē dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!