Foto: FIAWorldRallycross.com

2018. gada pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") rīkotāji ir izziņojuši seriāla dalībnieku sarakstu, kas piedalīsies visos pasaules čempionāta posmos un cīnīsies par titulu, Latvija "Supercar" ieskaitē šogad būs pārstāvēta tikai ar vienu pilotu — Jāni Baumani, toties Eiropas rallijkrosa čempionātā ("Euro RX") piedalīsies divi braucēji, Reinis Nitišs ("Supercar") un Artis Baumanis ("Super1600").

Dalībnieku sarakstā šosezon iekļauti 15 pastāvīgie piloti, no kuriem trīs — Jānis Baumanis, Kevins Hansens un Greguārs Demustjē — startēs kā individuāli braucēji, pārējie ir pieteikti arī komandu ieskaitē. Paralēli šiem 15 oficiālajiem braucējiem katrā čempionāta posmā varēs pieteikt vēl 10 pilotus. Maksimālais dalībnieku skaits katrā posmā ir 25.

Čempionāta jaunpienācēji komandu ieskaitē ir "GK Kompetition", kurā ar "Renault Megane RS" brauks vienības īpašnieks Gerlēns Šišerī un Francijas un Eiropas rallijkrosa čempions Žeroms Grosē-Žanins.

"World RX" šosezon atgriežas "Olsbergs MSE" komanda, kurā savulaik brauca arī Reinis Nitišs. Šīs komandas divas "Ford Fiesta" automašīnas pilotēs Kevins Eriksons un Robins Larsons.

Baumanim "Team STARD" komanda ir uzbūvējusi jaunu "Ford Fiesta" automašīnu, kas tiek pārbaudīta testos Francijā, Demustjē pārstāvēs WRC čempiona Sebastjena Lēba komandu "Sebastian Loeb Racing" un brauks ar jaunu "Peugeot 208", bet Eiropas čempionu Kevinu Hansenu individuāli pieteikusi "Team Peugeot Total" komanda.

"Euro RX" čempionāta prestižākajā, "Supercar", ieskaitē pieteikušies 23 dalībnieki no 12 valstīm, ieskaitot Reini Nitišu. Šajā klasē startēs vairāki piloti, kas iepriekšējās sezonās braukuši "World RX", piemēram, ungārs "Csucsu" un francūzis Žans-Batiste Dubūrs. Eiropas čempionāta pieci posmi notiks "World RX" sacensību ietvaros.

"Super1600" klasē pastāvīgo braucēju skaits būs 22, un čempiona tituls būs vakants, jo šo sezonu izlaiž 2017. gada titula ieguvējs, ungārs Kristians Sabo. Viņa vietā "Volland Racing" komandā kopā ar Arti Baumani brauks lietuvietis Roks Bacjuška (abiem — "Audi A1")un krievs Aidars Nurijevs ("Škoda Fabia"). Baltijas valstu godu aizstāvēs arī igauņi Janno Ligurs un Sīms Saluri. Arī komandu ieskaitē viena Latvijas vienība — "Rencēnu Autoklubs", ko pārstāvēs Krievijas pilots Marats Kņazevs ("Renault Twingo").

2018. gada FIA " World RX" čempionāta pastāvīgie dalībnieki:

Johans Kristofersons (Zviedrija, "PSRX Volkswagen Sweden")
Peters Solbergs (Norvēģija, "PSRX Volkswagen Sweden")
Matiass Ekstroms (Zviedrija, "EKS Audi Sport")
Andreass Bakeruds (Norvēģija, "EKS Audi Sport")
Sebastjens Lēbs (Francija, " Team Peugeot Total")
Timmijs Hansens (Zviedrija, "Team Peugeot Total")
Kevins Eriksons (Zviedrija, "Olsbergs MSE")
Robins Larsons (Zviedrija, "Olsbergs MSE")
Niklass Gronholms (Somija, "GRX Taneco Team")
Timurs Timerzjanovs (Krievija, "GRX Taneco Team")
Gerlēns Šišerī (Francija, " GC Kompetition")
Žeroms Grosē-Žanins (Francija, "GC Kompetition")

2018. gada FIA " World RX" čempionāta pastāvīgie individuālie dalībnieki:
Gregurārs Demustjē (Beļģija, "Sebastien Loeb Racing")
Kevins Hansens (Zviedrija, "Team Peugeot")
Jānis Baumanis (Latvija, Team Stard")

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!