Foto: www.tatianacalderon.com

"Alfa Romeo Sauber" F-1 komandas oficiālā testpilota pienākumus šosezon pildīs kolumbiete Tatjana Kalderona, kura pirms tam bija iesaistīta komandas attīstības projektā.

Kalderona šosezon piedalīsies treniņu sesijās simulatorā, kā arī vairāku "Grad Prix" posmu treniņbraucienos, kā arī sadarbosies ar inženieriem komandas bāzē Šveicē.

"Ļoti priecājos, ka mani apstiprināja "Alfa Romeo Sauber F1 Team" testpilota amatam," saka 24 gadus vecā kolumbiete. "Man ir bijusi iespēja paplašināt un uzlabot savu autosporta pilota pieredzi, un es esmu pārliecināta, ka to turpināšu arī šogad. Gaidu šo sezonu un darīšu visu, lai parādītu, ko protu gan GP3 čempionātā, gan F-1."

Savu autosporta karjeru Kalderona iesāka deviņu gadu vecumā. Viņa ir vairākkārtēja Kolumbijas un ASV čempione autošosejā. Formulu sacensībās viņa iesaistījās ASV, piedaloties "Star Mazda Series" čempionātā, bet pēc pārcelšanās uz Eiropu startēja "Formula Open", Lielbritānijas F-3 čempionātā, FIA F3 un GP3 seriālos.

"Ļoti priecājamies, ka turpināsim mūsu sadarbību ar Tatjanu jau kā ar testpilotu," saka "Sauber" komandas vadītājs Frederiks Vasērs. "Tatjana strādā ļoti smagi, viņa visu komandu iespaidojusi ar savu mērķtiecību un fokusēšanos. Viņa ir attīstījusies kā braucēja, attīstot gan savas mentālās, gan fiziskās spējas. Gaidām Tatjanu komandā, iesākot jaunu nodaļu "Alfa Romeo Sauber" vienībā."

2018. gada sezonā paralēli testpilota pienākumiem Kalderona piedalīsies arī GP3 čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!