Foto: Facebook/FIA World Rallycross Championship

Latvijas rallijkrosa pilota Jāņa Baumaņa komandas biedrs Timurs Timerzjanovs nākamo pasaules čempionāta ("World RX") sezonu aizvadīs "Gronholm RX" komandā, kas startēs ar "Hyundai i20 Supercar" mašīnām.

Līdz ar to "Hyundai" ir kļuvuši par ceturto autoražotāju pēc "Audi", "Volkswagen" un "Peugeot", kas pievienojušies pasaules rallijkrosa čempionātam. Tajā startēs arī vairāku privātu komandu sagatavoti citu marku automobiļi.

Arī "GRX" sadarbība ar "Hyundai" ir privāta: "Mums ir labas attiecības ar "Hyundai", taču šis ir privāts projekts. Mums nav autoražotāja atbalsta kā citām komandām, bet saņēmām "pūrā" no "Hyundai" ļoti daudz informācijas, kad iegādājāmies šīs mašīnas," norāda Markuss Gronholms.

Tatarstānas autosportists Timurs Timerzjanovs "GRX" komandā brauks kopā ar bijušā WRC čempiona Markusa Gronholma dēlu Niklasu.

Timerzjanovs iepriekšējā "World RX" sezonā pārstāvēja "Team STARD" komandu, kurā brauca arī Jānis Baumanis. Latvijas pilots arī šosezon startēs "World RX" šaja'pašā komandā.

Kā ziņojām, jēkabpilietis Reinis Nitišs šosezon startēs Eiropas čempionātā ("Euro RX"), prestižākajā "Supercar" klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!