Foto: Publicitātes foto
Kompānija KIA pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes universāli "Ceed Sportswagon". Automobilim tagad ir 600 litru ietilpīgs bagāžas nodalījums, kas ir par 72 litriem vairāk nekā priekštecim.

Jaunais "KIA Ceed Sportswagon" universālis izstrādāts uz K2 platformas ar neatkarīgo balstiekārtu visiem riteņiem. Salīdzinājumā ar priekšteci automobilis kļuvis par 95 mm garāks (kopumā 4,6 metri), par 20 mm platāks un par 20 mm zemāks. Riteņu garenbāze gan palikusi bez izmaiņām – 2,65 metri.

Jaunās paaudzes universālim būs pieejams modernizētais viena litra trīscilindru benzīna dzinējs ar 120 ZS, 1,4 litru agregāts ar 100 ZS un šī paša tilpuma turbomotors ar 140 ZS. No dīzeļdzinējiem pieejams 1,6 litru motors divās versijās – ar 115 vai 136 ZS. Visiem dzinējiem būs pieejama sešpakāpju manuālā pārnesumkārba. Savukārt 1,4 litru turbomotoram un dīzeļdzinējiem būs pieejama arī septiņpakāpju sekvenciālā transmisija.

"KIA Ceed Sportswageon" aprīkojumā pieejama multimediju sistēma ar piecu, septiņu vai pat astoņu collu ekrānu, priekšējā vējstikla apsilde, diožu priekšējie lukturi, JBL audio sistēma u.tml.

Ražošanā jaunais "KIA Ceed Sportswagon" universālis nonāks šī gada augustā, bet tirdzniecībā nonāks gada pēdējā ceturksnī.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!