Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Bentley" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi savu pirmo hibrīda automobili – pie elektroligzdas uzlādējamo "Bentayga" apvidus automobili.

"Bentley Bentayga Hybrid" hibrīda spēka agregāta sistēmu ir aizguvis no "Porsche Panamera E-Hybrid", kas apvieno trīslitru V6 benzīna dzinēju un elektromotoru. Hibrīda kopējā jauda sasniedz 462 zirgspēkus.

Hibrīda sistēmai ir trīs darbības režīmi – simtprocentīgi elektriskais, kombinētais un tikai iekšdedzes dzinēja. Tikai ar elektroenerģiju bez atkārtotas akumulatoru uzlādes "Bentayga" spējīga nobraukt līdz 50 kilometru distanci.

Akumulatoru uzlādei no tradicionālās mājsaimniecības elektroligzdas nepieciešamas septiņas ar pusi stundas. Savukārt ar speciālo uzlādes iekārtu šo laiku iespējams samazināt līdz divarpus stundām.

Automobiļa navigācijas sistēma spēs analizēt braukšanas maršrutu un automātiski optimizēt hibrīda sistēmas darbību, kombinējot elektromotora vai iekšdedzes dzinēja prioritāti attiecīgajos braukšanas apstākļos.

Tirdzniecībā "Bentley Bentayga Hybrid" nonāks šī gada otrajā pusē. Automobiļa dinamiskos raksturlielumus, degvielas patēriņu un cenu britu autoražotājs pagaidām neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!