Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šoreiz studijā par Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) vadības maiņu diskutē autosporta pelēkie kardināli Roberts Elbakjans un Reinis Pozņaks. Raidījumā ir arī stāsti par, iespējams, pasaulē pieticīgāko ralliju un rokmūzikas leģendu, kas apdzied aizvien aktuālu autobraucēju problēmu.

LAF pagājušajā nedēļā ir tikusi pie jauna prezidenta – pēc diviem termiņiem autosporta nozarei svarīgajā amatā Jāņa Nagļa vietā stājies Raimonds Kisiels. Lai apspriestu vēlēšanu rezultātus, "Ātruma cilts" vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums uz diskusiju aicinājuši nozares pelēkos kardinālus – LAF Rallija komisijas pārstāvi Raimondu Elbakjanu un LAF Rallija komisāru Reini Pozņaku.

Neskatoties uz to, ka atbalstījis citu kandidātu – Andri Kulbergu –, Reinis Pozņaks tomēr uzskata, ir sasniegts labākais iespējamais rezultāts, jo federācijas tukšie laukumi ir aizpildīti ar kvalitatīviem ekspertiem. Tomēr ceļu līdz vēlēšanu rezultātiem Pozņaks kopumā nevērtē pozitīvi.

Savukārt Roberts Elbakjans ir pārliecināts, ka nav iespējams sagraut organizāciju, kuras pārstāvji pārredz katrs savu laukumu un strādā viena mērķa labā.

Vai tiešām LAF prezidents var nākt tikai no pašu biedru vides, kas ir jāmaina un kādam jābūt nākamo četru gadu darba rezultātam, tiek noskaidrots "Ātruma cilts" jaunākajā raidījumā.

Turpinot par neparasto pasaules autosportā, Artūrs Virbulis šoreiz sagatavojis stāstu par Mongolijas ralliju jeb anti-"Gumball 3000". Atšķirībā no ekskluzīvajām sacensībām, šajā 10 000 kilometru garajā rallijā piedalīties var tikai auto ar dzinēju līdz 1,2 litriem, kas nav jaunāki par 10 gadiem. Jo sliktāks ir dalībnieku spēkrats, jo lielāka iespēja izbaudīt piedzīvojumu aptuveni divu mēnešu garumā. Mongolijas rallijā ik gadu startē ap 300 dalībnieku, kuri paši var izvēlēties savu maršrutu līdz finišam pie Baikāla.

Un šoreiz "Ātruma ciltī" īpaša vieta ir arī rokmūzikas un arī autosporta leģendai – Van Helena ģitārista Samija Heigera dziesmai "I can't drive at 55".

Raidījums "ZeKurbulis" ir pārtapis par "Ātruma cilti", jo stāsti ir ne tikai par motoru sportu, bet arī par piedzīvojumiem, laivām, lidojošiem elementiem – visu, kas sniedz aizrautību un adrenalīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!