Foto: Publicitātes foto

Šī gada 1. martā oficiālais "Ford" pārstāvis Latvijā "Inchcape Motors Latvia" iepazīstināja medijus ar jauno kompakto sporta apvidus klases auto "Ford EcoSport", kas atgriezies Eiropā uzlabotā kvalitātē. Pirmā iepazīšanās ar robusto un stilīgo "Ford EcoSport" notika Drifta hallē populārāko ielas kultūras sportistu – longbordista Matīsa Baloža un BMX "flatland" braucēja Dāvja Dudeļa – vadībā.

Kompaktais sporta apvidus auto urbānajā vidē jūtas kā zivs ūdenī. "Ford EcoSport" ļauj vadītājam ne vien baudīt braukšanas kvalitāti neatkarīgi no apstākļiem un vides, bet arī būt pamanāmam un oriģinālam, izmantojot personalizēšanas iespējas. Pirmo reizi auto ir pieejams arī sportiskajā versijā "EcoSport ST-Line" ar gana jaudīgiem un efektīvajiem "EcoBoost" benzīna un "TDCi" dīzeļmotoriem.

"Ford EcoSport" būs pieejams ar jaunu un uzlabotu 1,5 litru "EcoBlue" dīzeļmotoru, kas nodrošina 125 ZS jaudu. Auto aprīkots ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, ir pieejams arī pilnpiedziņas versijā. Tiem, kuri priekšroku dod benzīna motoriem, "Ford EcoSport" būs pieejams ar "EcoBoost" 1,0 litra 100 ZS, 125 ZS vai pat 140 ZS benzīna motoru, izvēloties sešpakāpju automātisko transmisiju vai sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Sportisko raksturu papildina jaunie 17 un 18 collu vieglmetāla diski, kas tiek piedāvāti ar dažādu apdari. Klientiem būs iespēja izvēlēties arī savdabīgu, pie bagāžnieka durvīm piestiprināmu rezerves riteni. Vēl viens būtisks fakts, runājot par "Ford EcoSport", ir tā klīrenss: 19 centimetru benzīna motora modeļiem un 16 centimetru – ar dīzeļdzinēju aprīkotajiem modeļiem.

Zem motora pārsega augšējās malas ir paslēptas apsildāmās lukturu mazgāšanas sprauslas. Priekšdaļas dizaina dominējošie elementi ir jauna un liela trapeces formas dekoratīvā aizsarguzlika un īpatnējas, stūrainas formas lukturi, kuros tagad iebūvēta augstas intensitātes gāzizlādes lampu sistēma un LED dienas gaismas. Stūrainās formas miglas lukturu korpusi noslēdz priekšējo trīs ceturtdaļu profilu, ko iedvesmojušas mugursomas lences. Pārveidots ir arī "EcoSport" aizmugurējais buferis un pakaļējie lukturi, lai automobilis iegūtu izteiksmīgāku izskatu. Klienti var izvēlēties starp 12 virsbūves pamata krāsām.

"Ford EcoSport" tehnoloģisko stilu papildina izsmalcinātā "Sync 3" komunikācijas un izklaides sistēma, kas ir savienojama ar "Apple CarPlay" un "Android Auto". "Sync 3" sistēma faktiski autovadītājam ļauj izmantot viedtālruņa sniegtās iespējas. Tādas populāras lietotnes kā "Spotify" un "Waze" automobilī kļūst par tā sastāvdaļu, kas nozīmē, ka, piemēram, nav nepieciešama atsevišķa navigācijas programma. Jaunā un jaudīgā "B&O Play" audiosistēma piedāvā uzlabotu skaņu, ļaujot komfortablajā un klusajā salonā nodoties mūzikas baudījumam. Desmit skaļruņi, ieskaitot bagāžniekā iebūvēto pastiprinātāju, kā arī vidējo frekvenču skaļruni paneļa centrā, veido īpaši "EcoSport" pielāgotu audiosistēmu.

"Ford EcoSport" cena Latvijā ir no 15 730 eiro (ieskaitot PVN) par bāzes versiju ar 125 ZS dzinēju, tomēr jau pavisam drīz tirgū nonāks arī 100 ZS versija, kas būs vēl nedaudz lētāka.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!