Foto: Publicitātes foto

Autoražotājs "Volvo" prezentējusi savā kompānijas vēsturē pirmo trīscilindru dzinēju. "Drive-E"saimes motors debitēs kompaktajā apvidus automobilī "XC40".

"Volvo" trīscilindru benzīna turbomotora darba tilpums ir 1,5 litri, tas attīsta 158 zirgspēku jaudu un 265 ņūtonmetru griezes momentu (pieejams diapazonā no 1850 līdz 3850 apgr./min).

Sākotnēji "Volvo" trīscilindru dzinējs tiks piedāvāts komplektācijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, bet no nākamā gada tas būs pieejams arī ar astoņpakāpju automātisko transmisiju.

"Volvo XC40" apvidus automobilis komplektācijā ar šo dzinēju no vietas līdz 100 km/h spēs paātrināties 9,4 sekundēs un maksimāli sasniegs 200 km/h. Vidējais degvielas patēriņš atbilstoši jaunajam WLTP ciklam būšot 7,1 litrs benzīna uz 100 km.

"Volvo" trīscilindru dzinējs ir izstrādāts tā, ka to ir iespējams sajūgt arī hibrīda sistēmā. Tamlīdzīga modifikācija vēlāk arī debitēs "XC40" modelī.

Līdz ar jaunā motora izziņošanu "Volvo" prezentēja arī "XC40" jauno versiju "Inscription". Automobilis šajā modifikācijā iegūs unikālu virsbūves krāsojuma toni, kā arī oriģinālu eksterjera un interjera noformējumu, piemēram, pārnesumkārbas vadības sviru no kristāla, tērauda uzlikas sliekšņiem, 21 collas riteņu diskus un greznu koka apdari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!