Foto: Publicitātes foto

No apvidus automobiļiem līdz futūristiskajam "Sports EV Concept" – tā varētu raksturot virkni jaunāko braucamrīku un konceptauto, ko "Honda" atrādīs 2018. gada Ženēvas autoizstādē, kas notiks no 8. līdz 18. martam.

Ženēvā gaidāma jaunākās paaudzes "Honda CR-V" modeļa Eiropas pirmizrāde. Šis SUV modelis pirmo reizi Eiropā būs pieejams ar hibrīda spēka piedziņu.

Savukārt "Honda Urban EV Concept" atgriežas Eiropā pēc tā pasaules mēroga pirmizrādes Frankfurtes autoizstādē pagājušā gada septembrī. Šis prototips norāda uz "Honda" ieceri ienākt Eiropas elektromobiļu tirgū, savukārt sērijveida ražošanu iecerēts uzsākt nākamgad.

Īsi pēc pirmizrādes pagājušā gada oktobrī aizvadītajā Tokijas autoizstādē "Honda" prezentēs arī "Sports EV Concept". Šis modelis ar uzmanību piesaistošu dizainu un zemo smaguma centru sniedz vīziju par to, kā nākotnē varētu izskatīties elektriskais sporta auto.

Beidzamais trio dalībnieks Ženēvā būs "NeuV". Pagājušogad aizvadītajā sadzīves elektronikas izstādē pirmo reizi atrādītais "NeuV" ir uzlabots elektriskais konceptauto, kas aprīkots ar autonomām funkcijām un mākslīgo intelektu.

Līdz ar virkni jaunu elektromobiļu "Honda" izstādīs arī virkni motoru sporta braucamrīku ar četriem un diviem riteņiem. Ekspozīcijas vadošais elements būs "Civic Type R TCR", kas autoizstādē būs apskatāms pirmo reizi pirms WTCR sezonas. "TCR" būs apskatāms līdzās daudziem "Honda" sacīkšu braucamrīkiem, tajā skaitā "NSX GT3". Savukārt divu riteņu braucamrīku kategorijā "Honda" čempionātu uzvarētājs – "MotoGP" motocikls būs apskatāms starp pasaules superbaiku sacīkšu un Dakaras rallija dalībniekiem.

"Honda" ekspozīciju noslēgs "Jazz X-Road" debija. Automobilis, kas izstrādāts kā skarbāka versija līdzās nesen tirgū laistajam "Dynamic 1.5-litre i-VTEC", aprīkots ar izturīgiem melniem plastmasas moldingiem ap riteņu arkām un sliekšņiem un sudraba krāsas priekšējiem un aizmugurējiem apakšējiem aizsargstieņiem. Jaudu tam nodrošina 103 ZS spēcīgais 1,3 litru motors, kas savienots ar manuālu pārnesumkārbu vai pēc izvēles ar CVT automātisko transmisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!