Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Beļģu pilots Tjerī Nevils ("Hyundai") svētdien triumfēja pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas otrajā posmā, kas norisinājās sniegotajā Zviedrijā, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Ceturtdien pirmajā ātrumposmā uzvarēja igaunis Ots Tanaks ("Toyota") un piektdien viņam bija viens no pirmajiem starta numuriem. Kaut arī otrajā "dopā" labākais bija igaunis, turpinājumā viņam nācās saskarties ar svaigā sniega tīrīšanu no ceļa pārējiem sportistiem, tāpēc pēc piektā ātrumposma viņš jau bija vairs tikai devītais.

Tobrīd vadību jau bija pārņēmis Nevils, kurš to noturēja līdz sacensību beigām.

Uzvarētājam 8,5 sekundes piekāpās īrs Kreigs Brīns ("Citroen"), kurš tika pie labākā sasnieguma karjerā. Savukārt trešais noslēgumā bija Norvēģijas braucējs Andrēass Mikelsens ("Hyundai").

Tanaks noslēgumā zaudēja gandrīz četras minūtes un ierindojās devītajā vietā, bet vien ar 11. pozīciju samierinājās franču zvaigzne Sebastjans Ožjērs ("M-Sport").

Pēdējā ātrumposmā, kurā iespējams tikt pie papildus kopvērtējuma punktiem, uzvarēja "Toyota" somu braucējs Esapeka Lapi, kuram sekoja Ožjērs, Mikelsens, Nevils un Tanaks.

Šajā etapā Ožjērs apzināti nokavēja savu starta laiku un izbrauca pēc visām WRC mašīnām, kad ceļš jau bija notīrīts. Francūzis saņēma vairāku minūšu sodu, bet kopvērtējumā tas viņam neko nemainīja.

Kopvērtējumā pēc diviem no 13 etapiem Nevilam ir 41 punkts, ar 30 punktiem seko Ožjērs, pa 23 punktiem tagad ir svētdien septīto vietu guvušajam "Toyota" pārstāvim Jari Mati Latvalam no Somijas un viņa tautietim Lapi, kamēr pa 21 punktam savākuši Tenaks un Mikelsens.

Zviedrijas rallijā bija plānojusi piedalīties arī Latvijas rallija sportistu Ralfa Sirmača un Artūra Šimina ekipāža, tomēr tā nespēja savākt vajadzīgo finansējumu. Sirmacis ar Šiminu bija plānojuši šogad aizvadīt pilnu junioru čempionātu (JWRC), kurā ir pieci etapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!