Foto: Publicitātes foto
Kompānija KIA oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Ceed" hečbeku. Turklāt autoražotājs ir nedaudz pamainījis modeļa nosaukumu – atteicies no apostrofa tā rakstībā (pirms tam tas bija "cee'd").

Trešās paaudzes "KIA Ceed" ir izstrādāts uz jaunas platformas K2. Automobiļa gabarīti salīdzinājumā ar priekšteci praktiski nav mainījušies. Kopgarums un riteņu garenbāze ir tāda pati, tomēr jaunais modelis ir par 20 milimetriem platāks un par 23 mm zemāks. Bagāžas nodalījuma tilpums pieaudzis par 15 litriem – līdz kopumā 395 l.

Jaunajam "KIA Ceed" būs pieejams 100 zirgspēku jaudīgs 1,4 litru atmosfēriskais benzīna dzinējs un viena litra turbomotors ar 120 ZS. Savukārt līdzšinējo 1,6 litru benzīna agregātu aizstāj 1,4 litru turbomotors ar 140 ZS. No dīzeļdzinējiem būs pieejams 1,6 litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 115 vai 136 ZS.

Motori standartā tiks sajūgti ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Tāpat visus dzinējus, izņemot divus mazjaudīgākos, varēs sajūgt ar septiņpakāpju sekvenciālo transmisiju.

KIA apgalvo, ka jaunais "Ceed" ir tehnoloģiski visattīstītākais modelis savā tirgus segmentā. Automobili iespējams aprīkot ar adaptīvo kruīza kontroli, viedtālruņu bezvadu uzlādes sistēmu, iespēju atsevišķas automobiļa funkcijas vadīt no viedtālruņa, JBL audio sistēmu, multimediju sistēmu (ar piecu, septiņu vai pat astoņu collu ekrānu), kā arī dažādām modernām elektroniskajām drošības sistēmām.

Plašākai sabiedrībai jaunais "KIA Ceed" pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Tirdzniecībā Eiropā jaunais modelis nonāks vasarā. Papildu piecdurvju hečbekam vēlāk gaidāms arī "Ceed" universālis, liftbeks un paaugstinātās pārgājības modifikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!