Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju. Šoreiz raidījumā stāsta par F-1 lēmumu atteikties no starta meitenēm un kopā ar metālapstrādes lektoru Mārtiņu Ziemeli un unikālu materiālu ražotāju Ričardu Ceriņu skaidro, kas ir inovatīvās autobūves tehnoloģijas un kā tās darbojas.

"Ātruma cilts" studijā īpaši spraiga diskusija: būt vai nebūt starta meitenēm (grid-girls) autosportā. Raidījuma vadītāju Paula Timrota un Ilmāra Līkuma diskusijas dueļa pamatā ir F-1 lēmums no šī gada atteikties no meiteņu izmantošanas pirmsstarta procedūrās. Vai skaistu meiteņu vietā F-1 sacensībās turpmāk jāaicina mazie autosporta līdzjutēji? Šajā jautājumā Paula un Ilmāra domas dalīsies.

Turpinot auto tēmu, Pauls Timrots un Ilmārs Līkums viesos "Ātruma cilts" studijā aicinājuši Mārtiņu Ziemeli, Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Tehniskās fakultātes metālapstrādes lektoru. Mārtiņa vadībā top revolucionārs mašīnbūves projekts jauno inženierijas talantu piesaistei – pneimatiskās automašīnas, kas tiešām brauc ar saspiestu gaisu un izskatās gandrīz kā īsta F-1 automašīna.

Paulam un Ilmāram būs iespēja arī pašiem sēsties pie tvaika auto stūres. Kā šis F-1 un tvaika lokomotīves hibrīds darbojas, tiek noskaidrots jaunajā "Ātruma cilts" epizodē.

Savukārt Ričards Ceriņš, "OCT Composites" vadītājs skatītājiem pastāsta par nākotnes materiāliem laivām un autosportam, tostarp arī HGK braucēja Kristapa Bluša "E92 Eurofighter". Pauls un Ilmārs noskaidro, kā gadu laika ir uzlabojušās materiālu tehnoloģijas no kādreizējas stiklšķiedras auduma un epoksīda sveķu izmantošanas līdz mūsdienīgām 3D tehnoloģiju radītām oglekļa detaļām.

Skatītāju iecienītais raidījums "ZeKurbulis" šogad ir pārtapis par "Ātruma cilti", jo stāsti ir ne tikai par motoru sportu, bet arī par piedzīvojumiem, laivām, lidojošiem elementiem – visu, kas sniedz aizrautību un adrenalīnu. Uzturot asumu, "Ātruma cilts" dodas arī ārpus studijas, lai mestos īstos piedzīvojumos un ziņos par autosporta jaunumiem Latvijā un pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!