Foto: Publicitātes foto

Peters un Pernila Solbergi pieteikušies startam pasaules rallija čempionāta (WRC) posmam Zviedrijā, kas risināsies viņu mājās, Torsbijas pilsētā.

Zviedrijas rallijā Solbergu pāris piedalīsies vēsturisko mašīnu ieskaitē, kurā viņi uzvarēja trīs gadus pēc kārtas, no 2013. līdz 2015. gadam. Šogad viņi sadarbībā ar britu sporta auto būves kompāniju "Viking Motorsport" sacensībām sagatavojuši jaunu "Ford Escort RS 1800" automašīnu.

"Zviedrijas WRC rallijs notiek 500 metrus no mūsu bāzes Torsbijā – kā mēs varam tajā nepiedalīties?" saka 2003. gada WRC čempions Peters Solbergs. "Mēs abi ar Pernilu to gaidām, jo tas ir jautri, īpaši šādā foršā mašīnā."

Solbergs, kurš tagad pievērsies rallijkrosam un "World RX", vēsturisko mašīnu rallijā sagaida nopietnu konkurenti savam vientilta piedziņas auto. "Iepriekš mums izdevās pārspēt vairākus "Audi Quatro", bet tagad pilnpiedziņas auto ir kļuvis vēl vairāk," viņš saka. "Domāju, tagad mums vajadzēs lielāku uzmanību pievērs savai klasei. Un protams, jāgūst prieks no sacensībām! Turklāt Pernilai dzimšanas diena ir dienā, kad tiek dots starts, tā kā šis būs labs veids, kā to atzīmēt."

"Viking Motorsport" īpašnieks un vadītājs ir bijušais Petera Solbergs stūrmanis WRC Fils Milzs, ar kuru kopā norvēģu pilots triumfēja 2003. gada pasaules čempionātā.

Pernila Solberga pirms apprecēšanās ar Peteru arī piedalījās rallija sacensībās kā pilote. Viņa pārstāv Zviedrijā labi pazīstamo Valfridsonu rallija dinastiju – ar šo sporta veidu nodarbojies gan viņas tēvs, gan brālis. Tagad rallija gaitas iesācis arī Solbergu dēls Olivers, kurš pērn piedalījās un šogad turpinās startēt Latvijas čempionātā.

Zviedrijas WRC rallija ietvaros notiekošajā vēsturisko auto rallijā iekļauti astoņi ātrumposmi, un "Rally Sweden Historic " dalībnieki trasē dosies uzreiz aiz pasaules čempionāta dalībniekiem. WRC Zviedrijas rallijs risināsies no 15. līdz 18. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!