Jaunā gada pirmais mēnesis priecējis ar diviem lieliskiem notikumiem Latvijas auto dzīvē – ar "Rally Alūksne" 2018 atklāta šī gada rallija čempionātu sezona un Baltijas tirgū ienācis leģendārā apvidus auto "Toyota Land Cruiser" jaunākais modelis. Šī modeļa prezentācija norisinājās vienlaikus ar "Rally Alūksne 2018" no 19. līdz 20. janvārim.

"Rally Alūksne" ir gan Latvijas rallija čempionāta, gan Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms. Pirmo reizi šis rallijs norisinājās 2011. gadā kā rallijsprinta sacensības, un jau sākotnēji tā mērķis bija iekļūt Latvijas rallija čempionāta kalendārā.

Savukārt "Amserv", kas nodrošināja iepazīšanos ar jauno "Land Cruiser", ir auto pārdošanas un apkalpošanas uzņēmums ar autocentriem gan Latvijā, gan Igaunijā un abās valstīs pazīstams kā "Toyota" autorizētais pārstāvis.

Dalībai rallijā bija pieteikušās vairāk nekā 100 ekipāžas no vairākām valstīm, bet uz svinīgo startu devās 97 ekipāžas. Sacensību pirmajā dienā trasē devās dalībnieki, kas bija reģistrējušies rallija ieskaitei. Otrajā dienā šīm ekipāžām pievienojās arī rallijsprinta dalībnieki. Līdztekus sacensībām norisinājās plaša izklaides un atpūtas programma, kur dažādas aktivitātes sarūpēja autocentrs "Amserv Motors".

"Amserv Motors" klientu aktivitāšu centrālais notikums bija jaunā "Land Cruiser" atrādīšanās autocienītāju publikai. Divi jaunie "Toyota Land Cruiser" spēkrati dižojās pie rallija starta estakādes.

Pie rallija "centrālā štāba", kas bija iekārtojies Alūksnes Kultūras centrā, tika izvietota visa jaunāko "Toyota" modeļu ekspozīcija, kur ikviens varēja aplūkot "Toyota C-HR", "Prius", "RAV4 Hybrid", pašu jaunāko "Land Cruiser", "Hilux" un jauno pasažieru minibusu "Proace Verso".

Rallija atklāšanas vakarā "Amserv Motors" pārstāvji aicināja klātesošos nobaudīt Alūksnes īpašo kokteili, kuras receptes autors ir Latvijā pazīstamais bārmenis Inguss Reizenbergs.

Asāku izjūtu baudīšanai rallija otrajā dienā "Amserv Motors" aicināja aktīvākos "Land Cruiser", "RAV4" un "Hilux" klientus vērot ralliju klātienē īpaši izveidotā "Toyota Land Cruiser" VIP vietā. Tieši blakus 3. un 6. rallija ātrumposmam atradās īpaši izveidota bezceļu trase jaunā "Land Cruiser" iemēģināšanai testa braucienos.

Jāatzīmē, ka Toyota un "Amserv" VIP telts atradās vienā no rallija intriģējošākajām un gleznainākajām vietām – pie "Red Bull" tramplīna Tūjā – kalnā pie Tūjas ezera. Testa braucieniem "Amserv Motors" bija sarūpējis piecas jaunās "Land Cruiser" automašīnas, kā arī jauno "Toyota Hilux" pikapu.

Interesanti, ka rallija laikā ar jaunajiem "Land Cruiser" veikti vairāk nekā 100 testa braucieni, kas noteikti varētu būt sava veida rekords viena modeļa automašīnas testa braucieniem rallija norises vietā.

Par pasākuma jautro gaisotni rūpējās rallija pārzinātājs Elmārs Kokins, kurš, sākot no pulksten desmitiem rītā līdz gandrīz trijiem pēcpusdienā, nepārtraukti un nenogurstoši informēja par trasē notiekošo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!