Foto: Reuters/Scanpix

Kompānija "Tesla" nolēmusi vairs nemaksāt tās vadītājam Īlonam Maskam algu. Saskaņā ar jauno kārtību Masks uz atalgojumu varēs pretendēt tikai tad, kad uzņēmuma finanšu rādītāji atbildīs plānotajiem, paziņojusi kompānija.

"Īlons Masks nesaņems nekādu garantēto atalgojumu – ne algu, ne prēmijas, ne akcijas par savu darbu," rakstīts "Tesla" publiskajā paziņojumā. Lai Masks turpmāk saņemtu atalgojumu, viņam jāpanāk "Tesla" tirgus kapitalizācija no pašreizējiem 59 miljardiem ASV dolāru līdz 100 miljardiem dolāru.

Šāds plāns noteikts turpmākajiem 10 gadiem un tajā ir paredzēti 12 soļi. Katrā no tiem ir iespēja iegūt vienu procentu kompānijas akciju, uzņēmuma tirgus kapitalizāciju pieaudzējot par 50 miljardiem dolāru. Tādējādi visus iespējamos bonusus Masks varēs saņemt tad, ja "Tesla" tirgus kapitalizācija sasniegs 650 miljardus dolāru.

Jaunā "Tesla" sistēma garantē, ka Masks turpinās vadīt kompāniju ilgtermiņā. Tomēr tāpat ir iespējams variants, ka par "Tesla" vadītāju tiks norīkots kāds cits cilvēks, kurš strādātu Maska pakļautībā. Tajā pašā laikā "Tesla" precizē, ka pašlaik tamlīdzīgs scenārijs netiek izskatīts.

Tamlīdzīga Maska atalgojuma sistēma stāsies spēkā tad, ja par to nobalsos kompānijas akcionāri. Pēc 2017. gada "Forbes" datiem, Maska bagātība ir novērtēta nepilnu 14 miljardu dolāru apmērā.

Jau ziņots, ka "Tesla" tērē naudu ar ātrumu 480 tūkstoši dolāru stundā. Pēc ekspertu aplēsēm, šādi naudas "dedzināšanas" tempi var novest pie tā, ka finanšu līdzekļi "Tesla" kompānijai beigsies jau šī gada augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!