Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Ar WRC automašīnu braucoša Ukrainas ekipāža ar pilotu Valēriju Gorbanu sestdien līdzīgā cīņā uzvarēja Latvijas rallija čempionāta sezonu atklājušajā Alūksnes rallijā.

Pirmie divi ātrumposmi tika aizvadīti vēl piektdien nakts apstākļos, kad Gorbana ekipāža, kas brauc ar "Mini John Cooper Works WRC" mašīnu, par 5,13 sekundēm bija priekšā Jānim Berķim ar stūrmani Edgaru Čeporju ("Ford Fiesta R5").

Sestdien Gorbans bija priekšā Berķim pirmajos četros no septiņiem "dopiem", iegūstot aptuveni 15 sekunžu pārsvaru. Sacensības noslēdzošajā, devītajā, ātrumposmā Gorbans palika vien 11. vietā, tomēr tāpat finišā apsteidza Berķi par 3,59 sekundēm.

Gorbana ekipāža pēdējos gados regulāri startējusi arī pasaules čempionātā. Tieši Gorbana un Berķa ekipāžas tika uzskatītas par galvenajām favorītēm, tāpēc pirms starta saņēma pirmos divus numurus.

Trijos no sestdienas ātrumposmiem uzvarēja igaunis Egons Kaurs ("Ford Fiesta Proto"), tomēr piektdien otrajā dopā viņš zaudēja sešas minūtes, tāpēc otrajā dienā vairs uz augstām vietām nepretendēja.

Līdz ar to trešo vietu rallijā izcīnīja igauņa Ranno Bundsena ekipāža ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), kas no uzvarētāja atpalika nedaudz vairāk par minūti.

Gorbana ekipāža triumfēja arī LRČ ABS klases vadībā, kamēr Bundsens bija labākais LRČ1 ieskaitē, LRČ2 klasē triumfēja Emīls Blūms un Kaspars Veiss ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), bet LRČ3 klasē ļoti pārliecinoši uzvarēja Mārtiņš Sesks ar Renāru Franci ("Peugeot 208 R2"), par gandrīz pusotru minūti apsteidzot zem Latvijas karoga startējošo norvēģu talantu Uliveru Sūlbergu.

Pirms starta sacensībām pieteicās vairāk nekā 100 ekipāžas, kas ir pēdējo gadu lielākais dalībnieku skaits rallijos Latvijā.

Pērn par Alūksnes rallija uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpere, kurš šogad karjeru turpinās pasaules čempionātā WRC2 klasē un Latvijā vairs nestartēs. Otrais toreiz finišēja krievu pilots Nikolajs Grjazins, kurš šoreiz jauno rallija sezonu uzsāks pēc sacensībām nedēļas Norvēģijas čempionāta pirmajā posmā.

Latvijas čempionāta sezona sastāvēs no septiņiem posmiem, otrajam pēc mēneša notiekot Gulbenē, kad tiks aizvadīts rallijs "Sarma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!