Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" klajā laidusi ierobežotas sērijas augstas veiktspējas "Defender" modifikāciju. Par godu "Land Rover" 70. gadadienas svinībām 2018. gadā ierobežotais izlaidums ietvers līdz 150 ar V8 dzinēju aprīkotus automobiļus.

"Land Rover Defender Works V8" cildina augstas veiktspējas pirmās paaudzes V8 dzinējus no III sērijas 1979. gadā, kā arī turpmākos "Defender" modeļus, tostarp 50. gadadienas versiju, kas mūsdienās kļuvuši ļoti pieprasīti entuziastu un kolekcionāru vidū.

"Defender Works V8" ir jaudīgākais un ātrākais "Land Rover", kas jebkad radīts. Pieclitru atmosfēriskais V8 motors 405 ZS jaudu un 515 Nm griezes momentu (salīdzinājumam: "Defender" standarta versijā ir ar 122 ZS un 360 Nm). "Defender Works V8" spēs paātrināties no vietas līdz 100 km vien 5,6 sekundēs, un maksimāli sasniegs 171 km/h.

"Ideju par V8 "Defender" atkārtotu laišanu klajā mēs pārspriedām 2014. gadā, kad "Defender" tika ražots Solihulas rūpnīcā. Mēs zinājām, ka ir pieprasījums pēc jaudīgāka un ātrāka "Defender"; "Land Rover" autentiskums ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc zinoši klienti iegādājas šīs kolekcionāru sērijas "Defender" automobiļus," norāda "Jaguar Land Rover Classic" vadītājs Tims Hanigs.

70. gadadienas kolekcijai tiks atlasīti 150 "Defender" automobiļi. Tie tiks pārstrādāti, aprīkoti ar V8 spēka pārvadu, astoņu pārnesumu ZF automātisko transmisiju ar sporta režīmu, uzlabotām bremzēm un vadāmību (atsperes, amortizatori un stabilizācijas stieņi), kā arī ekskluzīviem 18 collu "Sawtooth" tipa vieglmetāla diskiem ar dimanta slīpējuma apdari un 265/65 R18 izmēra apvidus riepām.

Standartaprīkojumā pieejamas astoņas virsbūves krāsas, tostarp divas matētas apdares, kas kontrastē ar "Santorini Black" jumtu, riteņu arkām un priekšējo dekoratīvo režģi. Pieejami arī mehāniski apstrādāta alumīnija durvju rokturi, degvielas tvertnes vāciņš un "Defender" uzraksts uz dzinēja pārsega. Uzlabota visaptverošā apgaismojuma sistēma ietver bi-LED priekšējos lukturus.

Priekšējo paneli, durvju paneļus, griestus un "Recaro" sporta sēdekļus pilnībā klāj "Windsor" ādas apdare. "Land Rover Classic" ir aprīkoti ar īpašu "Classic" informācijas un izklaides sistēmu.

Pieejama būs gan "90", gan "110" riteņu garenbāzes "Defender Works V8" versija, ko būs iespējams iegādāties tieši no "Land Rover Classic". Sākotnējā "90" riteņu garenbāzes versijas cena Apvienotajā Karalistē būs 150 tūkstoši sterliņu mārciņas (170 tūkstoši eiro).

Drīzumā no "Land Rover Classic" būs iespējams iegādāties arī plašu "Defender Works V8" iedvesmotu papildaprīkojumu, tostarp jaudas palielināšanai dīzeļdzinējam, kā arī augstas veiktspējas balstiekārtu un bremzes.

Par jaunās paaudzes "Defender" sagaidāmi turpmāki paziņojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!