Foto: Publicitātes attēli
Ziemeļkorejā tiks ieviesta jauna automobiļu marka "Naenara", ar kuru tiks piedāvāti vieglie automobiļi, kas būs aprīkoti ar dažādām komforta sistēmām, piemēram, gaisa kondicionētāju un stāvvietā novietošanas sensoriem.

Jaunā autoražotāja plānā ir radīt pasažieru automobiļus, mikroautobusus un vidēja izmēra autobusus, kā arī nelielus kravas automobiļus. Vieglo automobiļu motora jauda atkarībā no versijas būs no 74 līdz 108 zirgspēkiem, kas ļaus maksimāli sasniegt 120 līdz 180 km/h.

"Naenara" vieglo pasažieru automobili būs iespējams aprīkot ar gaisa kondicionētāju, elektriskajiem logu pacēlājiem, stūres pastiprinātāju, elektriski regulējamiem sānskata spoguļiem, stāvvietā novietošanas aizmugurējiem sensoriem un pat "Start & Stop" sistēmu.

Atgādinām, ka Ziemeļkorejā ir jau daži uzņēmumi, kas nodarbojas ar transportlīdzekļu izstrādi un ražošanu. Visvairāk šajā no ārpasaules noslēgtajā valstī tiek ražoti kravas automobiļi, sabiedriskais transports un apvidus automobiļi. Tāpat Ziemeļkorejā darbojas kompānija "Pyeonghwa Motors" – kopuzņēmums ar Dienvidkoreju, kas ražo pasažieru automobiļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!