Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Latvijas un Baltijas rallija sezonas atklāšanas sacensību, "Rally Alūksne 2018", laikā sinoptiķi sola ziemai atbilstošus laikapstākļus, bet pieteikumu saraksta – spēcīgu dalībnieku sastāvu, līdz ar to gaidāma laba sacīkste, uzsver rallija rīkotāji.

"Rally Alūksne 2018" gaidāma plaša pārstāvniecība no visām trim Baltijas valstīm, jo reizē šis būs Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu pirmais posms, kā arī Latvijas un Lietuvas rallijsprinta čempionātu sezonas pirmās sacīkstes. Sportisti pieteikšanos turpinās līdz nedēļas beigām, taču jau šobrīd dalībnieku sarakstā ir vairāk par 70 ekipāžām.

Ar WRC klases mašīnu Alūksnē startēs ukraiņu pilots Valērijs Gorbans, kurš iepriekšējos gadus regulāri startējis pasaules rallija čempionātā, pie sacensību favorītiem pieskaitāms arī 2017. gada Eiropas čempions rallijā ERC2 klasē Tibors Erdi juniors no Ungārijas ("Mitsubishi Lancer Evo X"). No ārzemju braucējiem vēl pieminami polis Roberts Kočiks ("Ford Fiesta Proto"), igaunis Ranno Bundsens ("Mitsubishi Lancer Evo VIII") un mūsu rallija cienītājiem labi zināmais krievs Aleksandrs Gorelovs ("Mitsubishi Lancer Evo X").

No spēcīgākajiem pašmāju braucējiem jāizceļ Jānis Vorobjovs, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal būs redzams pie aizmugurējās piedziņas "BMW M3" stūres, un Jānis Berķis, kurš otro sezonu sēdīsies pie jaudīgās "Ford Fiesta R5" stūres. Kandidāts uz augstākajām vietām solās būt Edijs Bergmanis ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kā Gatis Vecvagars ("Mitsubishi Mirage"), Ronalds Baldiņš ("Mitsubishi Lancer Evo VIII") un Mārtiņš Sesks ("Peugeot 208 R2"), kurš Alūksnē iesildīsies startam Eiropas junioru čempionātā.

Pirms gada par Alūksnes rallija uzvarētāju kļuva soms Kalle Rovanpera, kurš šogad karjeru turpinās pasaules čempionātā WRC2 klasē un Latvijā vairs nestartēs.

"Rally Alūksne 2018" iesāksies ar diviem nakts ātrumposmiem piektdienas, 19. janvāra, vakarā, un sestdien, 20. janvārī, paredzēti vēl septiņi "dopi". Kamēr laika ziņas sola salu, sportistiem un līdzjutējiem jācer, ka būs uzsnidzis arī sniegs.

Latvijas rallija čempionātā šogad notikušas būtiskas pārmaiņas, kas skārušas ieskaites klases – Latvijas čempioni 2018. gadā tiks noskaidroti LRČ ABS, LRČ1, LRČ2, LRČ3, LRČ4, LRČ5 un LRČ6 grupās, kā arī komandu vērtējumā, bet sezona sastāvēs no septiņiem posmiem. Latvijas kauss tiks izcīnīts LRČ Junioru vērtējumā, kā arī "Historic" jeb vēsturisko auto rallija klasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!