Foto: Publicitātes foto
"LMT Autosporta akadēmijas" pilots Mārtiņš Sesks šosezon sacensībās startēs ar jaunu stūrmani un piedalīsies visos sešos Eiropas junioru rallija čempionāta (ERČ) posmos, informē komanda.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā, kurā ekipāža kļuva par Latvijas čempioniem, Mārtiņš startēja kopā ar stūrmani Andri Mālnieku, kuru šogad nomainīs autosporta aprindās zināmais un pieredzējušais rallists Renārs Francis.

"Pirms jaunās sezonas vēlos teikt lielu paldies Andrim Mālniekam par kopīgajiem sasniegumiem, tā noteikti bija mums abiem interesanta sezona autosportā," saka Mārtiņš Sesks. "2018. gada sezonai nevēlos nosaukt precīzu mērķi, protams, gribas pēc iespējas augstāku rezultātu, bet saprotu arī, ka pirmā sezona ERC nebūs vienkārša."

Ar 2018. gada sezonu jaunā ekipāža iesāks ar dalību Latvijas rallija čempionāta pirmajā posmā, "Rally Alūksne 2018", kam komanda jau aktīvi gatavojas, aizvadot treniņnometni Lapzemē. Ekipāžas plānos ir arī dalība visos sešos 2018. gada Eiropas junioru rallija čempionāta posmos.

Jaunais komandas stūrmanis Renārs Francis atzīst, ka Mārtiņam ir liels talants un cer uz lielisku sadarbību, kā arī paredz augstus rezultātus Eiropas rallija čempionātā: "Mārtiņu pazīstu un sekoju viņa sniegumam, jo abi esam no Liepājas. Mārtiņš ar autosportu nodarbojas jau no bērnības un tāpēc nav jābrīnās, ka šajā sezonā priekšroka tiek dota ERČ. Mārtiņam ir jāaug un es ticu, ka pirmajā sezonā kopīgiem spēkiem varam iekļūt starp vadošajiem sportistiem."

2017. gadu "LMT Autosporta Akadēmija" noslēdza ar lielisku rezultātu – kļūstot par divkārtējiem Latvijas čempioniem, kā arī par Igaunijas vicečempioniem R2 klasē. Arī šajā sezonā "LMT AA" rallija komandai plānots piedalīties Latvijas rallija čempionāta posmos, tomēr galveno uzsvaru ekipāža liks uz Eiropas rallija čempionātu un "ERC Junior U27" ieskaiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!