Foto: Publicitātes foto
Latvijas autosportistam Reinim Nitišam šajā nedēļas nogalē - 12. janvārī - paredzēts pirmais starts 2018. gada sezonā. Jēkabpilietis izmantos pasaules rallijkrosa čempionāta starpsezonu pārtraukumu, startējot diennakts sacensībās "24H Dubai", lai debitētu sev līdz šim neizzinātā autosporta disciplīnā un paplašinātu savas braucēja prasmes.

24 stundu izturības sacensības notiks "Dubai Autodrome" – 2004. gadā atklātajā, 5390 metrus garajā trasē, kur 24h izturības sacensības pirmo reizi notika 2006. gadā. Šo gadu laikā "24H Dubai" spējušas saglabāt savu popularitāti. Provizoriski, šī gada sacensībām 11 dažādās ieskaites klasēs pieteikušās 93 komandas.

Reinis Nitišs "24H Dubai" startēs "AC Motorsport" komandas sastāvā, un būs viens no četriem pilotiem, kuru rīcībā tiks nodots beļģu vienības "Audi RS3 LMS SEQ" (2000cc, TCE ieskaites klase). Līdzās Nitišam pie stūres sēdīsies arī franču piloti Stefans Perins (Stephane Perrin) un Aleksandrs Reneto (Alexandre Renneteau), kā arī beļģis Vincents Radermekers (Vincent Radermecker), kurš iepriekš startējis arī Lielbritānijas autošosejas čempionātā (BTCC).

"Jauns gads, jaunas iespējas, jauni izaicinājumi," tā par 12. un 13. janvārī Apvienotajos Arābu Emirātos gaidāmajām sacensībām izsakās Reinis Nitišs. "Lai gan iepriekš esmu piedalījies autošosejas testos, kā arī sacensībās CSDD Biķernieku trasē un Igaunijā, esmu drošs, ka sestdienas pēcpusdienā, pēc finiša varēšu apstiprināt, ka līdz šim gūtā pieredze nekādā mērā nav salīdzināma ar pēdējās 24 stundās izdzīvoto. Man šobrīd nav ne mazākā priekšstata, ko gaidīt no sacensībām, tāpēc liels paldies Haraldam Šlēgelmilham, kurš atrada laiku un iespēju, lai man pievienotos Dubajā un klātienē sniegtu vērtīgus padomus, kā uzlabot manu sniegumu."

"Lēmums piedalīties šajās sacensībās ir mazliet negaidīts, tomēr ne spontāns. Izmantojot pārtraukumu līdz jaunajai pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai, ir piemērots brīdis, lai citā autosporta disciplīnā gūtu jaunu pieredzi un zināšanas," skaidro Nitišs. "Sacensībās, kuru distance un ilgums būs garākais manā braucēja karjerā, startēšu ar tehniskā ziņā pilnīgi atšķirīgi būvētu auto. Autošosejā, kur maksimālais ātrums ir krietni lielāks par to, kādu sasniedzam rallijkrosā, katra mazākā neprecizitāte un kļūda var izmaksāt ļoti dārgi. Tās noteikti būs jaunas zināšanas, pieredze, un arī emocijas, kas ļaus labāk sagatavoties nākamajiem startiem!"

"Hankook 24H Dubai" norises grafiks

11. janvāris
13:00 Treniņbraucieni
18:00 Kvalifikācija
21:00 Nakts treniņbraucieni

12. janvāris
13:00 Iesildīšanās
16:00 "Hankook 24H Dubai" starts

13. janvāris
16:00 "Hankook 24H Dubai" finišs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!