Foto: DELFI

Par 2017.gada labākajiem Igaunijas sportistiem trešdien svinīgā ceremonijā Tallinā nosaukti rallija pilots Ots Tanaks un paukotāja Jūlija Beļajeva.

Par labāko sporta komandu nosaukta Igaunijas sieviešu paukošanas izlase, labākā Igaunijas jaunākā sportista titulu atkal ieguvusi talantīgā frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru, bet par labāko treneri nosaukts Igaunijas volejbola izlasi vadošais rumānis George Krecu.

Igaunijas labākie sportisti tika noteikti žurnālistu, līdzjutēju un sporta organizāciju pārstāvju balsojumā.

Tanaks šogad izcīnīja trešo vietu pasaules rallija čempionāta (WRC) kopvērtējumā, kā arī uzvarēja posmos Itālijā un Vācijā.

Jūlija Beļajeva pasaules čempionātā tika pie bronzas individuāli un zelta komandu sacensībās ar špagu. Tāpat viņa izcīnīja individuālo bronzas medaļu arī Eiropas čempionātā. Savukārt Igaunijas dāmu paukotājas ar špagu četru sportistu sastāvā ieguva bronzu pasaules čempionāta komandu sacensībās.

15 gadus vecā Sildaru pie labākās jaunās sportistes titula tika otro gadu pēc kārtas. 2017. gada sākumā viņa otro reizi pēc kārtas uzvarēja ekstrēmo sporta veidu pasaulē prestižajās "X Games" sacensībās, gūstot arī vienu sudrabu. Tāpat sportiste ļoti veiksmīgi debitēja Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās, pasaules junioru čempionātā šogad esot labākā gan sloupstailā, gan sacensībās rampā. Savukārt augusta un septembra mijā viņa Jaunzēlandē triumfēja savā debijas Pasaules kausa etapā sloupstailā, bet rampā bija otrā, pierādot, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs būtu viena no galvenajām favorītēm, tomēr viņa tajās nevarēs piedalīties septembrī gūtas ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ.

Krecu vadībā Igaunijas volejbola izlase šogad izcīnīja 25.vietu Pasaules līgas turnīrā, kā arī ieņēma 13. vietu Eiropas čempionātā. Tāpat volejbolisti labi sevi parādīja 2018.gada pasaules čempionāta kvalifikācijā, tomēr izšķirošajā kārtā palika aiz Beļģijas.

Pērn Igaunijas labākie sportisti bija tāllēcēja Ksenija Balta un barjerskrējējs Rasmuss Megi, kuri abi guva sestās vietas Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, par 2017. gada labākajiem sportistiem Latvijā tika nosaukti basketbolists Kristaps Porziņģis un tenisiste Jeļena Ostapenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!