Foto: Publicitātes foto

Ar svinīgu pasākumu ceturtdien, 14. decembrī, kura laikā tika iemūrēts pamatakmens jaunajai Jelgavas tehniskās apskates stacijai, tika uzsākta plašākās reģionālās tehniskās apskates stacijas būvniecība Latvijā.

Tai vieta tika izraudzīta ārpus pilsētas centra industriālā parka teritorijā, Aviācijas ielā 40, lai pie stacijas ērti varētu piebraukt kā vieglais, tā arī kravas transports.

Jaunajā stacijā līdzšinējo divu tehniskās apskates līniju vietā būs četras līnijas: trīs vieglo transportlīdzekļu pārbaudei un viena "kraviniekiem".

Plašākajā, klientiem un darbiniekiem ērtākajā stacijā vismaz uz pusi tiks palielināti tehniskās apskates apjomi: ja šobrīd dienā Jelgavā tiek pārbaudīti 200 transportlīdzekļi, tad jaunajā stacijā tehnisko apskati varēs veikt vismaz 300 kravas un vieglie auto.

Plānots, ka stacijas būvniecību pabeigs 2018. gada rudenī.

Svinīgā pasākuma laikā satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), uzņēmuma SIA "Auteko&TŰV" vadība, kā arī ēkas arhitekti un būvnieki ēkas pamatos ievietoja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Tajā teikts, ka ar šo notikumu CSDD turpina sniegt klientiem mūsdienu prasībām atbilstošus augstas kvalitātes, drošus pakalpojumus un īstenot darbības pamatprincipus – pieejamību, kompetenci un drošību.

Ēkas projektu izstrādājis arhitektu birojs "Arhis", bet celtniecību veiks SIA "Latvijas Energoceltnieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!